Ferenc pápa: Az ördög él és virul

2018. október 08. 20:01

Az ördög túlórázik, hogy aláássa a katolikus egyházat – mondta Ferenc pápa.

2018. október 08. 20:01

Ferenc pápa, a katolikus egyház feje arról beszélt: az ördög él és virul, és túlórázik, hogy aláássa az egyházat. A pápa a Euronews tudósítása szerint biztos abban, hogy a Sátán felelős a szexuális visszaélésekért és az egyházon belüli mély megosztottságért, így arra kérte a világ katolikusait, hogy minden nap mondjanak egy speciális imát októberben a Sátán visszaveréséért.

Az Egyházat meg kell menteni a gonosz, a nagy vádló támadásaitól – közölte a pápa.

„Ne mítoszként, jelképként, szimbólumként, szófordulatként vagy eszmeként gondoljunk az ördögre. Ez a hiba oda vezetne, hogy elhanyagolnánk az őrzést, nemtörődömmé és sérülékennyé válnánk” – írta áprilisban Ferenc.

Összesen 80 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
brabant89
2018. október 09. 21:31
Hát igen, a katolikusok (meg a többi keresztény) ilyen faszságokban hisznek.
syphax
2018. október 09. 20:10
"Hol laknak ezek az ördögök. Netán a Vatikánban?" Az ÖRDÖG VAN, de nem "lakik" sehol, vagy ha úgy tetszik: mindenhol lakik--DE PERSZE ANÉLKÜL VAN, HOGY "LAKNA". Sehol és egyszerre mindenhol VANl!!! És anélkül van, hogy lakna, pláne jóllakna...... EGY BIZTOS. AZ ÖRDÖGGEL IS MEG A MENNYORSZÁGGAL KAPCSOLATBAN IS HIBÁS KALKULUS A FÖLDRAJZI-TOPOLÓGIAI "HOL-LÉT". MERT. AZ ÖRDÖGMIVOLT=ÁLLAPOT, UGYANÚGY, AHOGYAN A Mennyország SEM HELY, HANEM állapot! nEM KÖNNYÚ EZT FÖLFOGNI, DE LEHETSÉGES. Persze az egyszerű tanulatlan embereknek, meg a gyerekeknek valahogyan meg kell magyarázni a létüket, mert másképp el sem tudják képzelni--ezért van az, hogy a Mennyország az "fönn" van a felhők fölött, a pokol meg a aföld alatt valamiféle tüzeskemencében.... P.: "Néékem máán nemongya S...úr, ho' forog a FŐŐD, merha' én estve lefeküttem az ágyomba, még sohse vót az, ho' reggel az ÁGYALATT ÉBREDTEM VÓN' FÖL!"--mondta édesapámnak, mint műszaki főnöknek egy egyszerű, beosztott munkát végző, vidékről dolgozni biciklin bejáró parasztember. És hát tkp. igazat mondott....
DavidBL
2018. október 09. 19:11
Ferenc Pápa: "Az ördög él és virul. Most például belém költözött, kedves híveim."
syphax
2018. október 09. 07:49
"Az ördög túlórázik, hogy aláássa a katolikus egyházat – mondta Ferenc pápa." EZ SAJNOS IGAZ! És annak ellenére is igaz. hogy a jelenlegi Szentatyánk is talán tehetett volna többet és mást is AZ ÖRDÖG ELLENI HARCBAN. MERT MÉG NEM KÉSŐ! UGYANIS, MINT TUDJUK: AZ ÚR VELÜNK VAN ÉS AZ Ő SEGITSÉGE VÉGTELEN, EREJE KIFOGYHATATLAN ÉS HATÉKONY. ÉS HA AZ ÚR VELÜNK, KI ELLENÜNK? AZ Ő --SZENTHÁROMSÁGOS ISTENÜNK--SEGITŐHATÁSA ÉS KEGYELMI EREJE ERŐSEBB AT ÖRDÖGTŐL, EZ BIZTOS. NINCS OKUNK FÉLNI!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!