Folyik a járványügyi vizsgálat az iráni hallgatóknál

2020. március 04. 21:42

Feltérképezik a velük szoros kapcsolatban lévő embereket is.

2020. március 04. 21:42

A Magyarországon az új koronavírus-fertőzéssel diagnosztizált két iráni diáknál is haladéktalanul megindult a járványügyi vizsgálat és a kontaktuskutatás – tájékoztatta az országos tisztifőorvos szerdán az MTI-t. Müller Cecília közleményében tudatta, hogy a két érintettet elkülönítették, a velük közös háztartásban élőket karanténba helyezték a Szent László Kórházban.

A diákok nagy valószínűséggel Iránban fertőződtek meg. Kikérdezésük folyamatban van. A gyűjtött adatok alapján a Nemzeti Népegészségügyi Központ szakmai irányításával a járványügyi hatóság népegészségügyi szakemberei „feltérképezik a szoros kontaktusban lévő” embereket – fogalmazott, hozzátéve, hogy a kontaktuskutatást mind a hallgatók lakókörnyezetében, mind az általuk látogatott felsőoktatási intézményekben elvégzik.

Zajlik a Csehországban diagnosztizált amerikai diáklányok megbetegedésével kapcsolatos járványügyi vizsgálat is. A friss információkról és intézkedésekről az operatív törzs csütörtöki sajtótájékoztatóján adnak tájékoztatást – közölte az országos tisztifőorvos.

Orbán Viktor miniszterelnök szerda kora este a közösségi oldalán jelentette be, hogy megvan az első két olyan beteg Magyarországon, akit koronavírus-fertőzés miatt kellett kórházba vinni. Mindketten külföldi, iráni diákok.

(MTI)

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kama
2020. március 05. 14:37
Jóeséllyel kilehet gyógyulni a betegségből, de mi a helyzet a lehetséges szövődményekkel????
fraktoaster
2020. március 05. 09:12
A repülőről leszállva senkinél nem lehet észrevenni, hogy fertőzött. Aki lázas, annál a gyanú felmerülhet. Elővigyázatosságból egy ember nem csináltathat tesztet, ez nem a piac, vagy egy étterem. Csak ahol szakmailag indokolt. A 13 éves gyereket a leírtak és a járványügyi ajánlások alapján teljesen indokolatlan volt bevinni a kórházba és tesztelni... Kivéve, ha azért tesztelték, mert a kórházban volt aznap SARS-CoV-2 pozitív eset (na ezért volt indokolatlan, vagy butaság bevinni a kórházba!). Gyerekeknél főleg nem kell félni. Alig kapta el eddig gyerek a betegséget.
Menhetten
2020. március 05. 09:08
Orbán Viktor: " Magyarországon is megjelent a koronavírus". Szerencsénk van, ehhez is ért. Koronát neki! Orbán a mega Kipcsak Rambó. A magyarok korai halálozásának fő oka az egészségtelen életmód, de szűrésekkel és jobban szervezett egészségügyi ellátással egy közepes magyar város lakosságát, 46 ezer embert meg lehetett volna megmenteni.
zakar zoltán béla
2020. március 04. 22:12
Az Index, s a többi szennylap megírta már, hogy nem magyarok?!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!