Banális mulasztás miatt csúszik a Duna-Buda projekt

2021. március 30. 15:19

Két hónapot biztosan csúszik a budai belvárosi Duna-part felújításának tervezése.

2021. március 30. 15:19
null

Március elején hivatalosan visszavonta, majd alig egy héttel később újra kiírta a BKK igazgatósága a Duna-Buda projekt tenderét. A fejlesztéssel a budai belvárosi Duna-part újulna meg, az érintett közbeszerzés a kiviteli tervek elkészítését szolgálja. A visszavonásról szóló tájékoztatásban az szerepelt, hogy erről a fővárosi cég a közbeszerzési törvény alapján döntött, a Világgazdaságnak azonban azt is mondta a BKK, hogy a felhívást egy eljárásjogi aktus miatt szakították meg, illetve indították újra, ezzel biztosítva a szélesebb körű versenyt.

A lap szerint a közbeszerzési dokumentációba úgy kerültek be a koncepció- és engedélyezési tervek, hogy még nem fizetett értük a főváros, így a felhasználási joguk felett sem rendelkezhetett volna. Ezeket a Korzó Tervezési Stúdió készítette el, az irodát még Tarlós István főpolgármester második ciklusában bízták meg a feladattal.

A lap kérdéseire se a BKK, se a Korzó stúdió nem válaszolt, a városháza pedig azt írta, „az eljárásban a kiegészítő tájékoztatás során felmerült az előírt műszaki alkalmassági követelmények módosítása, illetve kibővítése annak érdekében, hogy minél szélesebb verseny tudjon kialakulni.”

Ezt technikailag a megjelent kiírás eredménytelenné nyilvánításával és új kiírás megjelenésével tudták elérni, az ismételten megjelent közbeszerzésre április 9-ig várja az ajánlatokat vagy a részvételi kérelmek benyújtását a BKK, az eredeti határidő két hónappal korábbi volt.

Nyitóképünk illusztrácó. Fotó: Michal Fludra / NurPhoto / AFP

HELYREIGAZÍTÁS

„A tervek megrendelője és tulajdonosa – amint azt a jelen kérelem mellékleteként megküldött teljesítési igazolással, valamint a kifizetést igazoló dokumentummal bizonyítani is tudja – a Fővárosi Önkormányzat, amely a tervek felhasználási joga felett is rendelkezve levélben értesítette a BKK Zrt.-t arról, hogy jogosult kiadni a tervdokumentációt. A BKK Zrt. – egyeztetve a Fővárosi Önkormányzattal – azért küldte el az ajánlattevőknek a tervdokumentáció vonatkozó tervlapjait, hogy abból pontosabban meghatározhassák a vállalási árat.”

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Berecskereki
2021. március 30. 17:28
,,Banális mulasztás miatt csúszik a Duna-Buda projekt,, Budapest főpolgármestere előbbre lépett. Ő lett a Banános Joe.
Horst_Tappert
2021. március 30. 16:51
Hogyan is mondta bülbülszavú Arató Gergely? "Át kéne adni a kormánykereket annak, aki tudja vezetni a hajót" Látjuk, vazz, látjuk, hogy ti mennyire tudtok vezetni. Járjatok elő a jó példával: adjátok át a bitorolt városok vezetését azoknak, akik értenek is hozzá...
cutcopy
2021. március 30. 16:47
A szoclib szakértelem mindig beigazolódik..
123321
2021. március 30. 16:42
betonból legyen légyszi! :D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!