Válaszolt a kormány az Európai Bizottságnak a gyermekvédelmi törvény kapcsán

2021. július 01. 15:17

A gyermekek szexuális nevelésébe a szülőkön kívül senki ne szólhasson bele – olvasható az Igazságügyi Minisztérium közleményében.

2021. július 01. 15:17
null

Az Igazságügyi Minisztérium elküldte válaszát az Európai Bizottságnak a pedofilellenes törvény kapcsán. A Bizottság által kifogásolt rendelkezés a kiskorú gyermekek védelméről és a magyar gyermekek neveléséről szól – áll a közleményben.

Sem a brüsszeli Bizottság, sem más európai testület nem írhatja elő, hogy Magyarországon ki hogyan éljen, hogyan gondolkodjon és Magyarországon a magyar szülők hogyan neveljék a gyermeküket”

– fogalmazott a minisztérium.

Hozzátették: senki nem kényszerítheti vagy kötelezheti arra a szülőket, hogy egyértelmű beleegyezésük nélkül kapjon gyermekük szexuális tartalmú felvilágosítást. A kormány álláspontja szerint a kiskorú gyermekeket meg kell védeni a médiában, interneten őket elérő szexuális témájú vagy életkoruknak nem megfelelő tartalmaktól, számukra felvilágosító előadásokat csak megfelelő képzettséggel rendelkező személyek, szervezetek tarthatnak, a szülő egyértelmű belegyezése után és a szülő által előzetesen megismert tartalommal – írták.

Semmi propaganda

A közlemény nyomatékosítja, hogy a gyermekek szexuális nevelésébe a szülőkön kívül senki ne szólhasson bele.

Ezért tiltja a törvény a gyermekekre irányuló szexuális propagandát, a heteroszexuális és a homoszexuális propagandát egyformán.”

Ez összhangban van az EU alapokmányával és nem sérti senkinek a szexuális önkifejezésre vonatkozó jogait, hiszen a felnőttekre nem vonatkozik. Magyarország szabad ország, a felnőtt magyar polgárok életébe az állam nem szól bele – zárul a minisztérium közleménye.

Nyitóképen: Ursula von der Leyen. Fotó: Jure Makovec / AFP

Összesen 87 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
syphax
2021. július 02. 13:32
AZ "ÚJ"--PEDOFILIAELLENES--TÖRVÉNY NEM(!!!!!!!!!!!!!!!!!!) HOMOFÓB. AZT "AZZÁ ÉPPEN A BALLIB-LEBERÁLGENYÓK PRÓBÁLJÁK "ÖSSZEMOSNI"-BEDUMÁLNI--ÚGY ÉS AZZÁ, AHOGYAN MINDAZ LEHETETLEN. MAGA A TÖRVÉNY --ÖNMAGÁBAN--NEM "MOS ÖSSZE" SEMMIVEL SEMMIT, S KÜLÖNÖSKÉPPEN NEM A PEDOFILIÁT A HOMOSZEXUÁLITÁSSAl. "Azt"(!) éppen azok próbálják megtenni, AKIK KINJUKBAN SEMMIFÉLE "FOGÁST NEM TALÁLNAK RAJTA"--ÉPPEN MERT NEM TALÁLNAK! DE ÁTLÁTUNK A SZITÁN.
kitiltott
2021. július 01. 23:07
Szeretném kérni azokat a kommentelőket akik nem értenek egyet a törvénnyel és nincs gyerekekük ne itt szidják a kormányt.. Szeretném kérni azokat az ellenzékieket akiknek van 18 év alatti gyerekük meséljék el győzzenek meg hogy miért van szükség a gyerekek szexuális orientációjának LMBTQ szervezetek általi befolyásolhatóságára.. Na gyerünk.. Győzzetek meg bennünket homofób tudatlanokat.. Miért és kinek jó ez?
Pipas 3
2021. július 01. 19:37
Von Der Leyen úr hőlgy: Remélem most megismeri Ön is az Európai értékeket!! Mert ezek azok!!....ha tetszik ha nem!!
Sándor
2021. július 01. 19:28
Sem a brüsszeli Bizottság, sem más európai testület, vagy szervezet, sem más ország politikusa nem írhatja elő, hogy Magyarországon ki hogyan éljen, hogyan gondolkodjon és Magyarországon a magyar szülők hogyan neveljék a gyermeküket!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!