Hatalmasat ugrott az infláció itthon

2022. május 10. 21:52

Durván megdrágultak az élelmiszerek.

2022. május 10. 21:52
null

Áprilisban 9,5%-kal nőttek az árak az előző év azonos hónapjához képest – áll a KSH gyorsjelentésében. A drasztikus növekedés a feldolgozott élelmiszerek, iparcikkek és szolgáltatások nagy ütemű drágulása miatt keletkezett. A KSH jelentésében olvasható, hogy az élelmiszerek ára 15,6%-kal emelkedett, ezen belül

a kenyér árnövekedése volt az egyik legnagyobb; 29,5%-kal emelkedett.

A jelentésben a központi statisztikai hivatal leírta továbbá, hogy a margarin ára 38%-kal, a baromfihúsé 29,5, a sajté 28,9, a tojásé 26,7, a tejtermékeké 22,5, a péksüteményeké 20,0, az idényáras élelmiszereké (burgonya, friss zöldség, friss hazai és déligyümölcs összesen) 17,4, a csokoládé, kakaóé 3,6, a cukoré 3,4%-kal emelkedett.

Kapcsolódó

Július 1-ig marad az élelmiszerárstop

A következő termékekre vonatkozik az árstop:

  • kristálycukor (fehér cukor),
  • búzafinomliszt BL 55,
  • finomított napraforgó-étolaj,
  • házi sertéscomb (ideértve a csontos, bőrös, filézett, darabolt, szeletelt vagy darált formában, akár előrecsomagolva, akár anélkül történő értékesítést is, frissen, hűtve, fagyasztva),
  • csirkemell, csirke far-hát, -hát egyben vagy külön far és szárnyvég (ideértve a csontos, bőrös, filézett, darabolt, szeletelt vagy darált formában, akár előrecsomagolva, akár anélkül történő értékesítést is, frissen, hűtve, fagyasztva),
  • ultramagas hőmérsékleten hőkezelt, 2,8 tömegszázalék zsírtartalmú tehéntej.

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Összesen 67 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
PepperONee
2022. május 11. 08:44
"Márciusban tovább nőttek az árak az uniós országokban. A balti államokban volt a legnagyobb a pénzromlás üteme, de Csehországban, Hollandiában, Bulgáriában és Lengyelországban is kétszámjegyű volt az infláció. Hazánkban az árstop intézkedések közel 5 százalékponttal mérsékelték az inflációt, vagyis az árstopok nélkül másfélszer ekkora lenne az áremelkedés." Ennyi, lehet sopánkodni!
foldizs
2022. május 11. 08:15
Az infláció előre megy, nem hátra!
jánosbácsi
2022. május 11. 07:21
Ez egy kijózanító seggberúgás azoknak akik hisznek a Orbán Viktornak. Orbán Viktor nem tudja megállítani a energiaárak emelkedését. Orbán Viktor nem tudja megállítani az inflációt. Orbán Viktor nem tud kimaradni a háborúból. Az a legszörnyűbb az egészben, hogy ez még csak a kezdet, mert az igazi katasztrófa csak ezután fog bekövetkezni. Még az energia árakat fel sem szabadította a kormány máris húsz éve nem tapasztalt mértékben emelkedtek az árak. Orbán Viktor azt hazudja a sajtóján keresztül, hogy a nyugati országok egyre rosszabbul élnek éheznek, fáznak az emberek bezzeg ő megvéd mindenkit . A nyugati országokban nettó egymillió forint az átlagbér. Nálunk két háromszázezer forint. Orbán Viktor még azt a lehetőséget is elveszi tőlünk, hogy legyenek barátaink, szövetségeseink ebben a nehéz világban. Ész nélkül belerúg mindenkibe akibe csak tud, most épp a Horvátok voltak a soron.
benedek77
2022. május 11. 07:17
Szerencsére a fizuk is brutális mértékben növekedtek. Egy albérletben élő kezdő tanár kereken -20.000 Forintot tud megspórolni:)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!