Költözik a Hadtörténeti Intézet és Múzeum

2023. május 23. 14:35

A Hadtörténelmi Levéltár és a Hadtörténeti Könyvtár kutatószolgálata továbbra is változatlan formában fogadja a kutatókat.

2023. május 23. 14:35
null

Bezárta kapuit a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum a fővárosi Kapisztrán téren – közölte az intézmény kedden a Facebookon.

Azt írták:

május 22-től nem fogadnak látogatókat a Hadtörténeti Intézet és Múzeum Kapisztrán téri épületében.

Hozzátették: a Hadtörténelmi Levéltár és a Hadtörténeti Könyvtár kutatószolgálata továbbra is változatlan formában fogadja a kutatókat. A Honvédelmi Minisztérium korábban tudatta: a Hadtörténeti Intézet és Múzeum megüresedett épületébe költöznek majd a tárca egyes szervezeti egységei.

Székesfehérváron várja majd a látogatókat a megszokott tárlat

A Magyar Nemzet úgy értesült, az intézmény a továbbiakban a honvédelem és hadtörténet iránt érdeklődőket – figyelembe véve a történelmi környezetet és a funkcionalitást – több helyszínen várja. A kiállítás 2023. augusztusától időszakos kiállítással a magyar történelem egyik legfontosabb városában és egyben kiemelkedő katonavárosában, Székesfehérváron nyílik meg újra a nagyközönség előtt.

A Szent István Király Múzeum Rendház épületének földszintjén, öt teremben megrendezésre kerülő, „Hadi múltunk kincsestára” című tárlat a Hadtörténeti Intézet és Múzeum 2024-ben nyíló nagyszabású székesfehérvári kiállításának előfutára lesz. A mintegy százötven műtárgyat bemutató tárlat igazi hadtörténeti kuriózumnak ígérkezik.

A Magyar Honvédség múltra épülő jelenével és jövőjével, a honvédségnél rendszeresített,

21. századi, high-tech eszközökkel és a katonai mindennapok ismereteivel továbbra is a Bálnában találkozhatnak az érdeklődők.

Az új közösségi tér elsődleges feladata a honvédelem ügyének népszerűsítése a modern muzeológia eszközeivel – írta a lap.

(MTI)

Nyitókép: YouTube


 

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
misi53
2023. május 24. 08:59
Több mint bűn !
Hannibal
2023. május 24. 07:59
Szégyen és gyalázat! Előbb építsenek fel egy helyet neki, utána költöztessék át! Se koncepció, se tervszerűség, csak kiköltöztetnek egy jelentős kulturális intézményt! A HM-nek a várban a helye, kétségtelen, de van sorrendiség! Dehérvár ráadásul egy rakás helyről nehezen megközelíthető, a Hadtörténelmi Múzeumnak Budapetsen a helye, a levéltár mellett! Szégyeljék magukat a döntéshozók!
ThuleanPerspective
2023. május 24. 07:52
Nagyon helyes! Nem kell mindent Budapestre szervezni!
Lajoss
2023. május 23. 17:35
Épül tovább a fideszes Disneyland..:)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!