Egy ferencvárosi pad nehéz napjai: kinek lesz jobb attól, hogy néha szivárványosra, néha zöld-fehérre festik?

2023. július 11. 17:15

Attól, hogy van egy szivárványosra festett pad egy fővárosi kerületben, nem lesz jobb 2023-ban melegnek lenni Magyarországon.

2023. július 11. 17:15
null
Diószegi-Horváth Nóra
Diószegi-Horváth Nóra
444.hu

Valójában ugyanis ez a fajta látvány- és gesztuspolitizálás semmit sem ér, senkinek sem lesz tőle jobb, legfeljebb annak, aki a gesztust teszi: örülhet a Ferencvárosi Önkormányzat az Amnestyvel karöltve, hogy az ő nyitott, szabad és színes gondolkodásuk kap egy jó adag figyelmet (és pár száz lájkot a Facebookon). És örülhetnek maguknak a Fradi-ultrák, hogy jól lenyomták a buzikat. Aztán visszanyomják őket is, és ez így megy, amíg el nem kopik az a rommá festegetett szerencsétlen pad.Elsöprő erejű győzelem mindkét oldalon.Mindezt azon a héten, amikor a Pride-hónap megkoronázásaként ezrek vonulnak majd a Budapest Pride felvonuláson - aminek egyébként egy normális országban nem demonstrációnak, hanem valóban örömünnepnek kéne lennie.

Ezt is ajánljuk a témában

(...)

Igen, ez ma a valóság, és ez az, ami ellen sokan és sokféleképpen próbálnak küzdeni. De ebben a küzdelemben ez a pad nem előrelépés, sőt, inkább csak felületet ad a konfliktus újbóli kiéleződésének.

A szivárványos pad körül kibontakozó (kissé azért persze nevetséges) küzdelem ebben a formában ugyanis szó szerint nem más, csak felülete az erényfitogtatásnak és a homofóbiának - kinek-kinek a maga szája íze szerint. Miközben maga a helyzet minden, csak nem vicces. Mert emberek életéről szól.

Attól, hogy van egy szivárványosra festett pad egy fővárosi kerületben, nem lesz jobb 2023-ban melegnek lenni Magyarországon. Attól, hogy ekörül a pad körül ilyen indulatok válnak még láthatóbbá, egy kicsit rosszabb lesz melegnek lenni 2023-ban Magyarországon.”

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Facebook

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pumuklik
2023. július 12. 11:18
Két bányarém, persze, hogy szivárványosak! Kutya se piszkálja meg őket!
piramis-2
2023. július 12. 10:01
Az LMBTQ-s pedofil vallásotok undorító. Magasról tennék is rá, ha nem tolnátok folyton a pofámba ti genetikai hulladékok! Ám így van szerencsém elmondani, hogy az evolúció zsákutcáinak tartalak titeket. Kár rátok a karbon lábnyom! Parazitaként élősködtök a fajotokon.
Tarpibp
2023. július 12. 08:43
Miért kellene egy törpe kisebbség viselkedését ünnepelni? A szabad gobdolkodást sokszor kiemelik, miközben az lmbtq... emberek sokszor csak a maguk véleményét hajlandók elfogadni. A színes duma pedig egy hazugság. A káosz, a zavarosság, nem szinesség.
connorj
2023. július 12. 01:11
Coming out: Szerelmes vagyok a padba, amikor zöld-fehér. Ha átfestik, akkor kiábránduló belőle. :)))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!