Megsérthették a gyermekvédelmi törvényt a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér egyik üzletében

2023. szeptember 20. 17:32

Hidvéghi Balázs az ügyben a gyermekek védelmét célzó hatósági intézkedések mielőbbi megtételét kéri a főispántól.

2023. szeptember 20. 17:32
HIDV…GHI Bal·zs

Hidvéghi Balázs fideszes európai parlamenti képviselő szerdán a gyermekvédelmi jogszabályok megsértése miatt tett bejelentést a budapesti főispánnál, mert a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér egyik üzletében értékelése szerint „nyilvánvalóan öncélú homoszexuális tartalmat„ árusítanak a gyermekkönyvek között.

A kormánypárti politikus a Facebook-oldalán közzétette Sára Botond fővárosi főispánnak címzett levelét, amelyben azt írta: hétfőn arra lett figyelmes, hogy
 

a Liszt Ferenc-repülőtér egy könyvet és újságot árusító üzletében Alice Oseman Heartstopper című könyveit a gyermekkönyvek között kiállítva kínálják megvételre.

Hidvéghi Balázs álláspontja szerint ez a gyakorlat ellentétes a gyermekek védelméről szóló törvénnyel és a kereskedelmi tevékenységek végzésének feltételeiről szóló kormányrendelettel, amely kimondja, hogy a „születési nemnek megfelelő önazonosságtól való eltérést, a nem megváltoztatását, a szexualitást öncélúan ábrázoló, valamint a homoszexualitást megjelenítő, illetve népszerűsítő, 

gyermekeknek szóló terméket kirakatban elhelyezni, közszemlére tenni tilos”, 

illetve azok

 „a többi terméktől elkülönítve, csak zárt csomagolásban forgalmazhatók”.

A fideszes EP-képviselő brüsszeli keltezésű levelében a gyermekvédelmi jogszabályok betartását és gyermekek védelmét célzó hatósági intézkedések mielőbbi megtételét kéri a főispántól.

Nyitókép: MTI / Kovács Attila


 

 

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
röviden
2023. október 19. 16:47
Jelentéktelen esetnek látszik, de ha legyintenénk rá, nem lehetne a törvénynek érvényt szerezni.
Bell & Sebastian
2023. szeptember 20. 20:22
Gumicsont and veleje Szinte magam előtt látom az alkalmazottat, aki forgatja a könyvet, nyelvtudás nélkül belelapoz a képekért, és rövid gondolkodás után besuvasztja a gyerekkönyvek közé. Erre jön a Mindent Látó Magyar Politicus, hogy vegyen valamit a dutyifrí bótba a kölköknek, aki rögtön kiszúrja, ez bizony buznyák propaganda, no meg nincsen befóliázva, ezért bele lehet lapozni. Gondolom, reklamált az alkalmazottnál, aki elküldte a csába, mire vérbe mártott lúdtollal feljelentette az egész bagázst. Az a vicc az egészben, hogy amitől lerohad a teljes nyugati rendszer, arról egyetlen szó esik, sem szóban, sem írásban, sem képben. Nevezetesen az amcsi zsé bankrendszerről (= multik tartótisztje), amiről szép csendben elkezdtük a leválást. Tényleg, uzsorakamatot lefóliázatlanul lehet tartani a gyerekkönyvek polcán?
BartSimpson
2023. szeptember 20. 20:05
Ez hülye 🤣 Nem igazán látszik a fotón de szerintem angol nyelvű könyvről van szó az angol szekcióban. Azokat nem kell megvédeni úgyis mind át van műtve lányra / fiúra / szíriuszira / stb. ott a hanyatló és éhenfagyott nyugaton (angulul meg hány nemzethy megvédendő kölök olvas) 😂
lájkbajnok
2023. szeptember 20. 19:32
Rózsaszín nyakkendő? Szájer emlékbuli lesz Brüsszelben?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!