Harvardos magyar diák: Vitatott a diákok körében a rektor lemondása (VIDEÓ)

2024. január 08. 22:24

Lontay Olivér szerint a tüntetések nem zavarták meg nagyon a diákéletet.

2024. január 08. 22:24

Lontay Olivér, a Harvard magyar diákja beszélt az ATV Start című műsorában arról, hogy a diákok mindennapi életét kevésbé zavarta meg, de széles körű vitákat váltott ki az egyetemen, hogy január elején lemondott a Harvard rektora.

Mint ismert, az elmúlt hetekben botrányai miatt került címlapokra a Harvard egykori rektora. 

Claudine Gay nem volt hajlandó elítélni az antiszemitizmust, majd kiderült, hogy plagizált a doktorijában, 

ám ezt követően sem akart lemondani. A világ egyik leghíresebb egyetemének vezetője végül január 2-án jelentette be: hosszas tanakodás után távozik posztjáról.

Ezt is ajánljuk a témában

Arra a kérdésre, hogy a palesztinbarát tüntetésekből mit érzékeltek, Lontay azt felelte, hogy nem sokat, és a rektor lemondásáról is csak online értesült, mivel épp a szünetét tölti itthon. 

A Harvard diákja megjegyezte, hogy 

valójában pro-Izrael tüntetések is voltak, de sem ezek, sem a palesztinbarát megmozdulások nem zavarták meg a diákéletet. 

Ez rájuk olyan hatással volt, hogy néha be kellett zárni a campust, és időnként csak úgy mehettek be az iskola területére, ha felmutatták az igazolványukat. 

Claudine Gay lemondása kapcsán ugyanakkorúgy fogalmazott, hogy az vitatott a diákok körében. „Egy online fórumon sokan erőteljes véleményeket tesznek közzé, zömében anonim módon. Ott van vita, hogy miért kellett a rektornak lemondania: a plágium miatt vagy az antiszemitizmusa miatt” – hangzott el.

A teljes beszélgetést alább tekinthetik meg:

Nyitókép: 

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Összesen 79 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csomorkany
2024. január 11. 22:17
Szóval az a hír, hogy a srácot nem különösebben érdekli a téma.
2024. január 10. 01:22 Szerkesztve
Lontay Olivér egy milliárdos család érintett zsidó csemetéje? Ezt akarják Startoltatni a hazai közpolitikában?
Ebihal
2024. január 09. 17:54
Gayt a zsidók rakták be, noha érdemei alapján nem volt méltó a posztra. Ironikus, hogy amikor valóban helytállt, pont amiatt fordultak ellene. A "Free Palestine" nem antiszemita jelszó.
lendvaiildiko
2024. január 09. 17:09
Ugyanazt mondom, mint a székely ember a balpesti balosok erdélyi látogatásakor: "még a disznómat sem bíznám rá"!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!