Házkutatást tartott az adóhatóság a Lánchíd felújítását végző A-Híd Zrt.-nél

2024. január 11. 05:00

A hatósági intézkedés a sok százmilliós számlagyár ügyébe belebukó, jelenleg is letartóztatásban lévő egykori ügyvéd, Vig Mór elleni eljárás keretében történt – tudta meg a Mandiner.

2024. január 11. 05:00
null

A magyar építőipar meghatározó szereplőjénél, az A-Híd Zrt.-nél tartott házkutatást múlt év végén a nyomozó hatóság – értesült több forrásból a Mandiner.

A cég neve többek között onnan is ismerős lehet, hogy ők végezték a Lánchíd felújítását.

Az A-Híd Zrt.-nél zajlott házkutatással összefüggésben kerestük a rendőrséget, az ügyészséget és a Nemzeti Adó- és Vámhivatalt (NAV) is. Az adóhatóság válaszában az építőipari vállalkozás nevére nem tett utalást, ugyanakkor lapunknak küldött tájékoztatásában nem cáfolta a házkutatás tényét. Sőt,

válaszukból az is kiderült, hogy a hatósági intézkedés a több százmilliós számlagyár-ügy miatt letartóztatott Vig Mór elleni eljárás keretében történt:

Tájékoztatjuk, hogy egy praxisától eltiltott budapesti ügyvéd tevékenysége miatt elrendelt nyomozás során a pénzügyőr nyomozók 33 fővárosi helyszínen kutattak és foglaltak le bizonyítékként dokumentumokat, elektronikus adatokat, hamis kormányhivatali bélyegzőt, valamint készpénzt. A témában a Nemzeti Adó- és Vámhivatal 2023. november 29-én adott ki sajtóközleményt, amelyet kérünk tekintsen irányadónak” – írta az A-Híddal kapcsolatos kérdésünkre a NAV.

A jogász november vége óta letartóztatásban van, a NAV Bűnügyi Főigazgatósága több százmilliós számlagyár működtetése miatt, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó, üzletszerűen elkövetett költségvetési csalással gyanúsította meg.

Nemzetközi csalás, korrupció, erőszak

Nem sokkal a letartóztatása után az is nyilvánosságra került, hogy nem ez Vig Mór egyetlen ügye: a férfi egy jelenleg is körözött bűnöző társaságában vehetett részt egy nemzetközi csalássorozatban, valamint vesztegetési ügyben két éve jogerősen is elítélték. 

Ezt is ajánljuk a témában

A férfit korábban azzal is meggyanúsították, hogy megverette felesége volt párját, igaz, ezt az eljárást végül bizonyítékok hiányában megszüntették.

Az ügy ugyanakkor ezzel még nem ért véget, mert a sértett pótmagánvádat nyújtott be,

amit a bíróság befogadott, így ez a súlyos testi sértés kísérlete miatt indult eljárás a Budai Központi Kerületi Bíróságon (BKKB) jelenleg is folyamatban van.

Homályos cégügyek

A sajtó Vig homályos cégügyeiről is lerántotta a leplet: kiderült, hogy Büro Cégkezelő Kft. néven egy cégtemetőként is működő szolgáltató köthető a jogászhoz, amely a II. kerületi Keleti Károly utca egyik földszinti üzlethelyiségébe van bejegyezve, majd az is megjelent, hogy Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon bizalmasának egyik vállalkozása is ehhez a szolgáltatóhoz került. 

Ismert jogvédő a bukott ügyvéd testvére

Fontos körülmény, hogy Vig Mór az Amnesty International Magyarország igazgatójának, Vig Dávidnak a testvére.

A hazánk lejáratásában élen járó jogvédő ráadásul régi szereplője a magyar közéletnek, pontosabban inkább a Soros-hálózatnak:

dolgozott a Magyar Helsinki Bizottságnál és a Soros-alapítványnak nevezett Open Society Foundationsnél is.

(Nyitókép forrása: NAV)

 

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
akkor ki
2024. január 11. 19:20
Kormánypártiak! Ki kell tölteni online a nemzeti konzultációt! FONTOS! A kommunista liberók ellopják a postaládákból a leveleket! Online kell kitölteni! Hajrá!
zsolti123
2024. január 11. 17:04
Amikor az olasz maffia betette a lábát Budapestre, avagy egy magyar ügyvédnő tündöklése és bukása (videó!) https://pestisracok.hu/amikor-az-olasz-maffia-betette-a-labat-budapestre-avagy-egy-magyar-ugyvedno-tundoklese-es-bukasa-video-12-30-i-megjelenesre/comment-page-1/#comment-1867720 Az Amnesty igazgatójának a testvérével közös cégét is vizsgálják a hatóságok https://magyarnemzet.hu/belfold/2023/12/az-amnesty-igazgatojanak-testverevel-kozos-ceget-is-vizsgaljak-a-hatosagok-vig-david-osf-nav-vig-mor#google_vignette
zsolti123
2024. január 11. 17:04
"Erős jelek mutatnak, arra, hogy a magyar államot foglyul ejtették, és itt a magyar state capture vagy maffiaállam." https://helsinki.hu/jogallam-e-meg-magyarorszag-4-reszes-podcast-sorozat/ Maffiaállamoznak a hulladékok, miközben mossák a 'ndragheta pénzét, közben ficsúrkodnak, és akinek ez nem tetszik, azt agyonverik, vagy megfenyegetik vele. Szar szaroscivilek 0 aktivistával, rengeteg fizetett alkalmazottal, politikai és katonai szárnnyal. Maffia.<< -
zsolti123
2024. január 11. 17:03
Mi a kapcsolat az Amnesty igazgatójának a testvére , Vig Mór, és a hirhedt 'Ndrangheta között? Ennek a négy magyarországi cégnek üzletrészét és bankszámláját zároltatta a catanzarói államügyészség az olasz 'Ndrangheta maffia pénzmosásával összefüggésben https://www.privatkopo.info/WebArticleShow.aspx?AGM=EroszakosBuncselekmenyek&AN=negycegvagyonzarolas&MN=RegiIdokNagyBunugyei&LN=Hungarian A vezetését „átpasszolták” egy, akkor mindössze nyolc napja létező társaságnak, a GattobInc Zrt.-nek (vezérigazgató-részvényes: dr. Vig Mór).
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!