Karácsony olyan szilárdan hisz főpolgármesteri győzelmében, hogy a biztonság kedvéért felrakta magát a Párbeszéd EP-listájára

2024. január 20. 19:09

Az ATV adásában pedig számtalanszor elmondta, hogy ő bizony nem ideges Vitézy Dávid indulása miatt.

2024. január 20. 19:09

A 24.hu értesülései szerint a jelenlegi főpolgármester, Karácsony Gergely is felkerült a Párbeszéd EP-listájára, mégpedig az ötödik helyre. A portálon azt írják: szombaton kongresszust tartott a Párbeszéd – ZÖLDEK, ahol a delegáltak többek között az európai parlamenti listáról, valamint a két korábban lemondott elnökségi tag pótlásáról is döntöttek. A párt EP-listáján zöldpolitikusok mellett szakértő civilek és fiatalok szerepelnek, 

zöld, feminista párthoz méltón, nők és férfiak felváltva”.

Karácsony Gergely listán való szereplése azért is lehet különös fejlemény, mert a közelmúltban többször is azt állította, hogy biztos abban: nyerni fog a főpolgármester-választáson. Ahogy egy korábbi cikkünkben mi is beszámoltunk róla, nemrég még Demszky Gábor is egy sejtelmes nyilatkozatban beszélt arról, hogy Karácsony Gergely akár az EP-választáson is elindulhatna.

Ezt is ajánljuk a témában

A főpolgármester pénteken az ATV stúdiójában járt, ahol a műsorban szóba került Kanász-Nagy Máté LMP-s politikus nemrégiben tett kijelentése, amely szerint Karácsony ideges Vitézy indulása miatt és amiatt, mert nem áll jól a kampánya. Karácsony Gergely ezek után többször is bizonygatta a műsorban, hogy ő nem ideges Vitézy miatt. Karácsony azonban láthatóan nem tud mit kezdeni Vitézyvel, noha nemrég még hatalmas magabiztossággal állította, hogy ő biztos nyerni fog.

Nem ez az első eset egyébként, hogy Karácsonynak gondja akadhat azzal, hogy nem tudja távol tartani magát egy EP-kampánytól.

A Direkt36 2020-as cikke szerint ugyanis a DK a 2019-es kampány után arra hivatkozott, hogy Karácsony átverte őket. A Gyurcsány-párt szerint az akkor még főpolgármester-jelöltként induló Karácsony megígérte a DK-nak, hogy nem fog kampányolni a 2019 májusi EP-választáson, ehhez képest aktívan részt vett a kampányban.

Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

 

Összesen 75 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bunyevac1964
2024. január 24. 23:15
Ez lesz Magyarország titkos fegyvere. Exportáljuk Gelit Brüsszelbe, ami egy nukleáris csapásnak is megfelel majd . Egy mandátum ott és a nyugat hanyatlása garantált lenne. Összejöhetne Eva Kailivel és tandemben a szemüket is kilopnák.
zavulon
2024. január 22. 08:35
Édes faxom! Párbeszéd (már nem Magyarországért) EP lista. A racionalitás teljes elvesztésének eklatáns példája.
KBA98
2024. január 21. 17:00
Sehova se fog menni, de az EP-be biztosan NEM! A börtön az jár neki a rengeteg elsíbolt pénz okán!
KBA98
2024. január 21. 12:29
Remélem, hogy a józan ész nyer és ezt a nyomorultat a gazdájával együtt a börtönbe küldik 100 évre!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!