Helyes döntés, hogy a Természettudományi Múzeum Budapesten marad

2024. március 07. 08:05

Az új, világszínvonalú, turisztikai szempontból is jelentős forgalmat vonzani képes új múzeumépület tervei teljesen készen vannak, kormányzati szándék kérdése, mikor kezdődhet el az építkezés.

2024. március 07. 08:05
null
Vitézy Dávid
Vitézy Dávid
Facebook

Nyitókép: Vitézy Dávid Facebook-oldala

***

„Helyes döntés, hogy a Természettudományi Múzeum Budapesten marad – az viszont nem tűnik időszerűnek, hogy épp most keressenek neki Budapesten belül új otthont. Ez a múzeum ugyanis jelenleg is működik és nyitva van, míg más rangos fővárosi székhelyű nemzeti közgyűjteményeink pedig évek óta zárva – a kormány által félbehagyott beruházások miatt. 

Az Iparművészeti Múzeum több, mint 5 éve zárva van, a nemzeti kincset jelentő főépület felújítása és bővítése egyáltalán nem halad. A Közlekedési Múzeum régi épületét még 2015-ben bezárták, a vezetésemmel ezt követően elértük, hogy ne a Városligetben, hanem a sokkal alkalmasabb kőbányai Északi Járműjavítóban kaphasson új otthont a múzeum. Itt egy felhagyott ipari épületben lehetséges időszaki kiállítások ugyan vannak, a megmentett vasúti épület szuper helyszín, de a mai megoldás nem elég. 

Az új, világszínvonalú, turisztikai szempontból is jelentős forgalmat vonzani képes új múzeumépület tervei teljesen készen vannak, kormányzati szándék kérdése, mikor kezdődhet el az építkezés – sajnos itt sem történik jó ideje semmi. Mindkét múzeum évek óta tartó kálváriájának megoldása fontosabb és időszerűbb, mint a Természettudományi Múzeum elköltöztetése a mai helyéről.

Haladjunk sorban, először nyisson újra mindkét nagy múzeum, melyek évek óta bezárásra kényszerültek a félbehagyott kormányzati beruházások miatt.”

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 50 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:25
🍓 ️ ­­A­­­ ­­d­­ö­­g­­ö­­­s­­­ ­l­á­­­n­­y­­­o­k­ ­v­­á­r­­n­­a­­k­­ ­­r­á­d­­ 👉 𝗪­𝗪­­𝗪­­.­­𝗖­­­𝗨­­𝗠𝟰­.­­­𝗙­­­𝗨­­𝗡
alexandrosz-2
2024. március 07. 19:54
Vitézi egy takonybányész buzi zsidó majom, amelyik orbánnak köszönhetően van a médiafigyelem központjában, annak ellenére, hogy leromboltatta a Közlekedési múzeumunkat. Ma is csak egy gödör van a helyén a Városligetben. Közlekedésmenedzserként is megbukott, a sajátjai is kitaszították VEKE-ből. Takarodj innen buzi zsidó takonyevő!
csapláros
2024. március 07. 17:06
lististerc 2024. március 07. 10:15 • ..."A Természettudományi Múzeumnak amúgy Debrecenben lenne a helye. "... SENKI nem mondta, hogyha Debrecen AKAR, akkor ne legyen egy természettudományi múzeuma. Példának ott a gyöngyösi Mátra Múzeum és a Bakony Természettudományi Múzeum. Debrecenbe a Közszolgálati Egyetem kihelyezett kara kerüljön inkább.
Akitlosz
2024. március 07. 17:02
A nem természetes állatok még jobban vonzzák az embereket az állatkertbe. Ezekből az "etikátlan" tiltott állatokból kevesebb, mint száz él a Földön, pedig rendkívül népszerűek: https://www.youtube.com/watch?v=PtaCE6Cdgzo https://www.youtube.com/watch?v=V_aKLrIy38o
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!