Nyulakkal fűtenek a svédek

2009. október 20. 14:15

Emberi fogyasztásra alkalmatlan háziállatok tetemeit biofűtőanyagként használják fel egy hőerőműben.

2009. október 20. 14:15
Stockholmban minden évben több ezer nyulat lőnek ki az állam által fizetett hivatásos vadászok. Az állatok nem őshonosak a skandináv országban, hanem azoknak a házi kedvenceknek a leszármazottjai, amelyeket gazdáik engednek szabadon a svéd főváros parkjaiban. Nagy számuk azonban veszélyezteti a többi kisállatot, és a parkokat. A vadászat után a kilőtt nyulak tetemét lefagyasztják, és Karlskoga városának hőerőművébe szállítják, ahol biofűtőanyag lesz belőlük.

„Sok zsír van bennük, a zsír pedig ugyanolyan energiahordozó, mint például a normál fűtőolaj"" - magyarázta a cég vezetője. A „fűtőnyulak" egyébként tehenekkel és más - főleg - háziállatokkal kerülnek a kemencékbe, olyanokkal, melyeket emberi fogyasztásra alkalmatlannak ítéltek. A belőlük termelődő hőt a helyi házak fűtéséhez használják fel.

Stockholmi állatvédők tiltakoznak az embertelen eljárás ellen, inkább sterilizáltatnák a szapora kisállatokat.

Nyulakkal fűtenek a svédek (Blikk)

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
torzsmokus
2009. október 23. 12:45
hülye állatvédők az embertelen patkány- és szúnyogirtást mikor akarják betiltatni?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!