Kiszívták a nyakát: lebénult a nő

2011. január 21. 12:03

Szerelmi gesztus okozta egy 44 éves nő átmeneti részleges lebénulását Új-Zélandon. Erősen kiszívták a nő nyakát, amitől a nyaki vénában vérrög alakult ki.

2011. január 21. 12:03

A 44 éves új-zélandi nőt még tavaly vitték kórházba Aucklandban, mert tévénézés közben arra lett figyelmes, hogy lebénult a bal karja. Az orvosok megállapították, hogy kisebb infarktust szenvedett, az okot viszont csak akkor tudták megfejteni, amikor észrevették a nő nyakán egy fontos artéria mentén húzódó kisebb sebet. A doktorok arra jutottak, hogy a folt szerelmi baleset - valószínűleg erősen kiszívták a nő nyakát.

A véredények károsodtak ettől a traumától, és vérrög alakult ki. Amikor ez a szívébe ért, kisebb infarktust váltott ki, emiatt volt a részleges bénulás - magyarázta Teddy Wu orvos.

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
morfondír
2011. január 21. 14:31
Elképzelhető, de egészen más kórélettani mechanizmussal. A NOL vagy hülyeségeket, vagy hülyén fordít. Más variáció nincs.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!