Kihagyhatatlan márciusi csoda az Alcsúti Arborétumban!

2017. március 02. 00:00

Március hónapban búcsúzik a tél, megjelenik a tavasz első hírnöke, egy hatalmas hófehér virágmező tengeren az Alcsúti Arborétumban!

2017. március 02. 00:00

A csodálatos látványt keltő, két és fél hektáron elterülő hófehér virágmező fogadja a látogatókat, amely egyedülálló az országban. A mediterrán hóvirágoknak hét hóvirágfaj huszonnégy fajtájában nyújtanak látványosságot az ide látogatók számára. Az arborétum előreláthatólag 2017. március 3-tól körülbelül március 22-ig várja az látogatókat.

Az Alcsúti Arborétum Magyarország legeredetibb angolparkja, 1820-as telepítése József nádor nevéhez fűződik. A kastély parkja ma több mint 40 hektáros, növényritkaságok egész sorát rejtő arborétumnak ad helyet, és az idelátogatóknak nyújt kellemes kikapcsolódást. Az Alcsúti Arborétum növényzete a XIX. századi növénytelepítés eredményeként egy 540 fajból álló fás növénygyűjtemény.

Az Alcsúti Arborétumról és a nyitva tartásról itt olvashat bővebben.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!