Óriási fizetéseket kapnak Karácsony tanácsadói a „kivéreztetett” Városházán

2022. július 24. 09:13

Olyan is akad, akinek egyenesen megduplázták a fizetését.

2022. július 24. 09:13
null

A Magyar Nemzet arról írt, hogy korábban többször fordultak a fővárosi önkormányzathoz azzal kapcsolatban, hogy mennyit változott a főpolgármester mellett dolgozó szakértők, tanácsadók havi juttatása a 2021-es évhez képest. Karácsony Gergely ugyanis rendre úgy nyilatkozik, hogy „a kivéreztetett fővárosi önkormányzatnál” semmire nem jut forrás. Amikor legutóbb megkeresték a fővárost a tanácsadók illetményével kapcsolatban, azt a választ küldték, hogy a kért adatokat korábban már kiadták a lapnak – idézték fel.

Majd hozzátették, hogy a vonatkozó adatokból – amely a 2021. január 1. és a 2022. február 1. közötti időszak tanácsadói kifizetéseiről szól – kiderült: a legtöbb esetben

jelentősen emelkedett a főpolgármester tanácsadóinak fizetése.

Van, akinek megduplázták a fizetését

Mint korábban ismertették, a főpolgármester tanácsadóinak bőven jutott illetményfejlesztés. Akadtak olyanok is, akiknek ötven vagy akár száz százalékkal is nőtt a havi fizetésük: Jávor Benedek ugyan nem tanácsadó, de ő is jelentős pénzhez jut, hiszen ő a főváros brüsszeli képviseletének vezetője, és az adatok szerint már 990 ezer forintért vezeti a főváros brüsszeli irodáját. Illetményfejlesztésben részesült többek között Misetics Bálint lakhatási és szociális főtanácsadó, aki kilencszázezer forintért ad szociális tanácsokat a főpolgármesternek. Akadtak 27, 32, 50 és 99 százalékos emelések is a tanácsadói listában. Volt, akinek nem változott a fizetése: Korányi Dávid diplomáciai tanácsadó jobbára New York-i otthonából, távmunkában továbbra is kilencszázezer forintért végzi a munkáját – részletezték.

Gál J. Zoltán megtartotta stratégiai főtanácsadói állását

A Magyar Nemzet legutóbbi megkeresésére a fővárosi önkormányzat kifejtette azt is, hogy Gál J. Zoltán, aki tavaly októberben Karácsony Gergely miniszterelnök-jelölt kampányával kapcsolatban a kampányfőnöki feladatokat látta el, majd erről a pozícióról lemondott Karácsony Gergely visszalépése után, a stratégiai főtanácsadói állását nem adta vissza. A legutóbbi, márciusban

a Főpolgármesteri Hivatal által küldött összehasonlító listában még mindig önkormányzati főtanácsadóként szerepelt. 

Gál J. a Városháza egyik legbefolyásosabb embereként a főpolgármester Facebook-posztjaiért is felelős volt, az idei évre 15 százalékos emelést kapott, egymillióról 1,15 millió forintra emelkedett az apanázsa, amit valószínűleg még hirtelen jött lemondása előtt állapítottak meg neki – mutattak rá a cikkben.

A lap végül megjegyezte, legutóbb pár héttel ezelőtt fordultak újra közérdekű adatigényléssel a tanácsadói fizetésekkel kapcsolatban a fővárosi önkormányzathoz, de eddig még nem kaptak választ megkeresésünkre.

Nyitókép: Földházi Árpád/Mandiner

 

Összesen 60 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
DE JÓ
2022. július 25. 09:07
Röhejesek az itteni liberális kommentelők. Eddig azt hallottuk tőlük, hogy éhen hal az ország, most meg azt, hogy az 1,2 MFt-os fizetés nem is magas, sőt... Vagy ők a városházás szarzsákok, akik hivatalból itt kommentelnek? De jó, hogy nem ők kormányoznak! Pont ugyanilyen rabló-káosz lenne az országból is.
Mócsing
2022. július 25. 07:08
990 ezer forint az óriási fizetés , hát röhögnöm kell bmeg :D
cutcopy
2022. július 24. 22:09
1 milláért leglább olyan jótanácsokat adnak mint hogy szereljék le a szemetesek felét, egy kamu cég nyerje a busztendert, kerékpárutat csináljanak a körútból és beszélgessen egy jót a kamuklicskóval..
NTLLK
2022. július 24. 21:11
Most zabráljatok, amig lehet, mert utána garantált kampó!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!