Elképesztő: több mint 7 milliárd forint értékű adományt juttatott el hazánk Kárpátaljára

2022. december 12. 11:57

Magyarország az elmúlt harminc év legnagyobb humanitárius akcióját hajtja végre az ukrajnai háború kitörése óta – húzta alá Soltész Miklós hétfőn.

2022. december 12. 11:57
null

Magyarország, ahogy eddig is, továbbra is kész humanitárius segítséget nyújtani Ukrajnának – jelentette ki a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára a Magyar Vöröskereszt véradókamionjának és újabb segélyszállítmányának indulásakor hétfőn.

Több mint 7 milliárd forint értékű adományt jutott el hazánk Kárpátaljára

Magyarország az elmúlt harminc év legnagyobb humanitárius akcióját hajtja végre az ukrajnai háború kitörése óta.

Ebbe a munkában hat nagy karitatív szervezet nyújt segítséget; a Magyar Vöröskereszt a fővárosi BOK-csarnokban és Lónyán, a Református Szeretetszolgálat Záhonyban, a Katolikus Karitász Barabáson, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Beregsurányban, az Ökumenikus Segélyszervezet Beregszászon és a Baptista Szeretetszolgálat Tiszabecsen – részletezte Soltész. Kiemelte, eddig 3100 tonna segélyszállítmányt juttattak el Kárpátaljára 7,2 milliárd forint értékben, és 460 ezer embernek segítettek a karitatív szervezetek.

„Hisszük, hogy előbb-utóbb Brüsszelben is felismerik annak jelentőségét, hogy ha már olyan döntéseket hoznak, amelyek szankcióval sújtanak egyes országokat, akkor azt is észreveszik, hogy a segítségnyújtás egyre kevésbé tud hatékony lenni”, hiszen minden ország addig tud segíteni, amíg saját gazdasági és pénzügyi helyzete lehetővé teszi – mutatott rá az államtitkár.

(MTI/Mandiner)

 

Nyitókép: ATTILA KISBENEDEK / AFP

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ati Papa
2022. december 13. 18:11
Minél több sarat dobálnak ránk az Ukránok, annál több segélyt küldünk. Minden mazochista ott van a segélyt küldők között? A legutóbbi 7!! milliárd értékű segélyt konkrétan kik kapták? Utána néz(het) egyáltalán valaki hogy hová lesz az az irdatlan mennyiségű és értékű segély? Biztos, hogy elég csak áttolni a határon és diadalmas jelentést írni, hogy mekkora segítséget adtunk Kárpátaljának az ottani magyaroknak? Egyáltalán eljut-e ebből bármi is hozzájuk? Az itthoni szegényeknek miért nem jut 7!! milliárd értékű karácsonyi ajándék/segély?
Dobrevita
2022. december 13. 15:19
Jellemző, amit Európa nyugati fele elpusztított az odaszállított fegyverekkel, azt mi segélyezzük.
need-info
2022. december 13. 00:27
Köszönetet nem kapunk az ukránoktól, határvédelemre sem kaptunk egy fillért sem az EU-tól és a nekünk járó pénzeket sem adják meg. Kitartás emberek!
pollip
2022. december 12. 18:04
Ezt a 7 milliárdot sűrűn kell hangoztatni. Az a hír járja, hogy az ukránok a mi segítségünket nem fogadják el, csak a közös uniós hitelt . Azért az adományokat vihetjük továbbra is? Álszentek az ukrán politikusok. Igaz, nem egyszer lehetett ők lvasni, hogy az adományok boltokban bukkannak fel, meg lehet vásárolni......
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!