Eladatnák Trump üzleteit

2016. november 27. 14:50

Jogászok szerint Donald Trumpot nem szabad addig hivatalosan elnökké választani, amíg meg nem szabadul üzleti érdekeltségeitől, mert azok szerintük az alkotmány alapján összeférhetetlenek az elnöki tisztséggel. Trump szerint nincs semmilyen összeférhetetlenség.

2016. november 27. 14:50

Richard Painter, George W. Bush vezető etikai tanácsadója, és Norman Eisen, Barack Obama jogásza is úgy véli, hogy az elektori kollégiumnak nem szabad elnökké választanai Donald Trumpot addig, amíg a milliárdos nem száll ki üzleteiból – írja a thinkprogress.org alapján az Index. Eisen mindezt azzal indokolja, hogy az amerikai alkotmányban az szerepel: az amerikai elnök nem fogadhat el semmilyen külföldről érkező pénzt, jövedelmet, Trump viszont az üzletein keresztül kap pénzt külföldről.

Minderre megoldásképp Eisen azt javasolja, hogy Trump adja el a cégeit, míg pénzét egy olyan befektetési alapba tegye, amelyre nincs ráhatása.

Trump szerint nincs szó összeférhetetlenségről

A megválasztott amerikai elnök nem ért egyet azzal, hogy bármilyen összeférhetetlenség is fennállna, nem tervezni eladni a cégeit, annyit fog csak lépni, hogy a gyerekeire bízza majd az üzletei vezetését addig, amíg elnök lesz.

Összesen 53 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mich
2016. november 27. 19:55
...ez már egy komolyabb hekkelés(i kísérlet)...! Trump milliárdos üzletember vállalta, hogy (sok saját pénzt is beleölve) nyolc évig elnök lesz - úgy hogy ennek valószínűleg üzletbirodalma is kárát látja... ...most viszont arra akarják kényszeríteni, hogy (gyorsan!) árusítsa ki(!) az egész hóbelebancot...! Vagy van valamilyen határ...? Az a szint, amit a Kennedy- vagy Bush-család is megtartott? És ebbe beleszámítanak pl. a Clinton/Soros-klán befolyását biztosító alapítványok (amibe mellesleg Obama is belefolyt)...?! És a politikai barátok vagyona és üzleti érdekeltségei...?! Clinton/Obama esetében G.Soros, W.Buffet és még jópáran... Mellesleg, akármire is váltja át Trump az üzleti vagyonát (pl. bankbetétre, vagy inkább saját bankra...?!), annak értéke is befolyásolható politikai döntéssel (pl. kamataszint-emeléssel, adó-csökkentéssel stb)...!
Alarik
2016. november 27. 19:48
És még mennyi sok ötletük lesz a szarháziaknak, hogy nehogy Trump legyen az elnök... De ha megfeketednek, akkor is ő lesz. És ez a sok búval baszott, ötletelő kancsó, ebbe szépen beleőrül.
3M..
2016. november 27. 16:40
"Trump oroszországi üzletei. Majdnem harminc éves kapcsolat." "először 1987-ben járt Moszkvában. Emlékiratai alapján a látogatás nagy benyomást tett rá." http://www.oroszvilag.hu/index.php?t1=posztszovjet_terseg_es_a_vilag&hid=6213 Szebb Jövőt!
drkovax
2016. november 27. 16:33
Ismereteim szerint az alapító atyáknak sem kellett eladniuk a rabszolgáikat amikor elnökök lettek ...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!