Megkezdődött a tanítás a CEU bécsi campusán

2019. szeptember 30. 19:16

Budapesti jelenlétét 2022 után sem számolja fel az egyetem.

2019. szeptember 30. 19:16

Hétfőn megkezdődött a tanítás a Közép-európai Egyetem bécsi campusán. Michael Ignatieff, az egyetem elnöke és rektora úgy fogalmazott: „ez egy valóban jelentőségteli pillanat”.

A CEU Bécs Favoriten nevű negyedébe költözött, amely többek között a multikulturalizmusáról is híres. A hatemeletes épületet többmillió euróból újították fel tanévkezdésre. A 2019/2020-as akadémiai év a költözködés ideje lesz a CEU-nál, a most felvett egyetemistáknak Budapesten és Bécsben is lesznek előadásai. 

Félreértés ne essék: ma megnyitunk Bécsben, de a továbbiakban is erős tudományos és nyilvános jelenlétet tartunk fenn abban a városban, amely lelkiekben az otthonunk. A harcunk a magyarországi tudományos szabadság és intézményi függetlenség megvédéséért folytatódik” – mondta Ignatieff. 

A CEU akkreditációja 2022-ben jár le Magyarországon, de ezt követően is aktív jelenlétet terveznek a budapesti campuson. Az amerikai akkreditációjú diplomák kiadása Bécsben zajlik majd, de bizonyos tudományos tevékenységek és erőforrások Budapesten maradnak, mint például az Open Society Archívum.

Összesen 66 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
formaegy
2019. október 01. 09:52
"...ezt követően is aktív jelenlétet terveznek a budapesti campuson." Na abba döglöttek volna bele, ha szőröstől-bőröstől ki lettek volna paterolva. Az aktív jelenlétben egy pillanatig sem kételkedünk, hiszen ez a küldetésük. Ott lett elcseszve az egész, hogy amikor ezek a férgek világgá kürtölték, az országra uszították a férgeiket, hogy el lettek zavarva, valóban nem lettek szőröstől.bőröstől kitakarítva!
Selamat
2019. október 01. 09:04
Hehe, az elzavart szegény CEU... Vajon még hány pofáraeses kell a szoclibsi oldalnak? Ezzel együtt a jövőben harcoljanak a világban bárhol, nekünk továbbra nincs szükségünk hamis és hazug amerikai harcosokra.
pitypang1125
2019. szeptember 30. 22:33
Húzzanak a náthás picsába az egész maradék magyarországi kampuszukkal együtt. Nincs semmi szükségünk libsibolsi neveldére.
tothpal
2019. szeptember 30. 22:30
A renegát Goszpogyin Ignatyev "bölcsebb" a sokévi szlavofil átlagnál...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!