Elmenekültek az orvosok a Covid-19 elől Jemenben

2020. szeptember 15. 07:43

Egy doktornő maradt.

2020. szeptember 15. 07:43

Embertelen állapotokat talált Jemenben az Orvosok Határok Nélkül nevű nemzetközi szervezet missziója az országba érkezve. Megrázó jelentésük, miszerint minden orvos elmenekült az új koronavírus miatt, futótűzként járja be a világsajtót, számolt be az Euronews. Jement egyszerre sújtja az országot két oldalról szorító politikai és biztonsági krízis és az új koronavírus terjedése. A 2015 óta padlón lévő ország kormánya képtelen volt megbirkózni a világjárvány teremtette kihívásokkal.

Az egészségügyi intézményekbe egyáltalán nem került védőfelszerelés (PPE) a dolgozók részére, így hírek szerint minden orvos elmenekült, otthagyták a kórházakat a veszélytől félve. Aden városában egyetlen egy doktornő maradt a helyi kórházban, így rá területileg egymillió ember jut. Dr. Zoha a betegek áradatától hamar megroppant. A brit közrádió összeállításában megszólaló helyi újságíró felidézte, amint egy rossz állapotban lévő páciens az emberfeletti erőfeszítéssel küzdő orvoshoz szólt:

„Megbocsátom, ha engem már nem tud megmenteni, nem maga tehet a kialakult helyzetről. Nem baj, hogy meghalok, amúgy is meghalnék.”

(Euronews)

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
peter.jordanson
2020. szeptember 15. 11:56
Vegyék fel a judaizmust és akkor Izrael befogadja őket. Van egy csomó fekete zsidó is Afrikában :)
Eden77
2020. szeptember 15. 11:35
Az nem világos a cikkből, hogy hány orvos volt a misszióban és mennyi maradt Jemenben.
Nehidd El
2020. szeptember 15. 10:01
E példán kiválóan érzékelhetjük, hogy kb. hogyan működne a magyar egészségügy, ha még mindig Gyurcsány igazgatná.
Potymog
2020. szeptember 15. 08:58
Ha a jemeni orvosok nem akarják meggyógyítani a jemenieket, akkor ki? Ugye nem az a megoldás, hogy akkor most minden jemeni jöjjön Európába?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!