Harminc éve először láttak farkast Párizs közelében

2021. november 28. 14:03

Farkast láttak Párizs közelében, a ragadozót először észlelték a térségben azóta, hogy mintegy 30 éve újrahonosították a fajt Franciaországban.

2021. november 28. 14:03
null

A francia biodiverzitás hatóság (OFB) hivatalosan azonosította az állatot, amelyet egy vadász fedezett fel és fényképezett le a francia fővárostól 50 kilométerre fekvő Blaruban – adta hírül a Le Parisien című francia napilap. Franciaországban a becslések szerint mintegy 600 egyed él jelenleg vadon, ám az állatok eddig mindig elkerülték az Ile-de-France régiót, amelynek középpontjában terül el Párizs.    

A hatóságok nyugalomra intették a lakosságot, mondván a természetben sétálva nem kell félni tőle. A kutyatulajdonosok figyelmét azonban felhívták arrra, hogy a szabadon szaladgáló kutyákat a farkas ugyan nem tekinti ellenfélnek, inkább játszótársnak de a két állat között kialakulhat konfliktus.

(MTI)

Fotó: YouTube

 

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ujujuj
2021. november 29. 16:04
Jaj. Remélem a sárosdi meg az ork kinézetű férje, akinek a neve nem ugrik be (schillinger, köszi) nincsenek veszélyben, mert ha igen, akkor össze kell rántani a demokratikus chartát.
masikhozzaszolo
2021. november 28. 17:37
A (sát..) migráns kutyája. Vagy esetleg szibériai farkas? Ezt hozta az üres Északi Áramlat? Kínai Csau-csau?
Akitlosz
2021. november 28. 17:01
Talán Franciaországban nem egy semjén a miniszterelnökhelyettes. S így ha sok felesleges pénzük van, akkor nem vadászkiállításra költik az állatok ellen, hanem valami hasznosra az állatok javára.
Most80
2021. november 28. 16:50
Annyi idegen után végre egy őshonos állat is felbukkant.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!