Kína egyre jobban aggódik a háború eszkalációja miatt

2023. február 21. 07:56

A kínai külügyminiszter arra szólította fel az érintett országokat, hogy „azonnal hagyjanak fel a tűz szításával”.

2023. február 21. 07:56
null

„Kína mélyen aggódik az ukrán-orosz konfliktus folyamatos eszkalálódása miatt” – mondta a kínai külügyminiszter egy Pekingben tartott biztonsági konferencia megnyitóján. Csin Gang hozzátette, attól is tartanak, hogy „kicsúszik a kezükből a helyzet irányítása”.

Majd felszólította az érintett országokat, hogy

– idézte a tárcavezetőt a CNN.

A kínai külpolitika vezető tisztviselője rövidesen Moszkvába utazik

A lap felhívta arra a figyelmet, hogy a kínai külpolitika vezető tisztviselője, Wang Yi várhatóan a héten Moszkvába látogat, néhány nappal az orosz invázió első évfordulója előtt. Teszi mindezt úgy, hogy az amerikai tisztviselők azt állítják, „Peking halálos katonai segítséget tervez nyújtani Moszkvának”.

Wang hétfőn úgy fogalmazott a Hszinhua állami hírügynökség szerint, hogy

Mint ismert, Peking többször is elutasította, hogy elítélje Oroszországot az ukrajnai invázió miatt, és tartózkodott attól, hogy „háborúnak” nevezze azt. Ehelyett a Kremlhöz hasonlóan „különleges katonai műveletként” hivatkozott rá. Kína mindemellett következetesen a NATO-t és az Egyesült Államokat tette felelőssé a konfliktusért – emlékeztetett a CNN.

Nyitókép: GREG BAKER / AFP

***

 

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ThunderDan
2023. február 21. 09:38
Én is, mi is, a világ is. Nem gondoltam volna mondjuk 30 évvel ezelőtt, hogy 2023-ban Kína képviseli majd a normalitást az 1914-et leköröző háborús pszichózisban őrjöngő EU-hoz képest...
darázs
2023. február 21. 09:25
"Teszi mindezt úgy, hogy az amerikai tisztviselők azt állítják..." a háborúpártiak és a propagandistáik gyógyszere teljesen elgurult. Béke csak úgy lehet ha a háborúzó felek beszélnek egymással illetve ha valamelyik fél totális vereséget szenved. Oroszország nem nagyon szenvedhet mert annak atomháború lenne a vége. Ukrajna még szenvedhet ha a háborúpárti nyugat elengedi a kezét. Ha nem teszi akkor addig amíg a világ nem mondja ki hogy a nyugat háborús fél addig van még egy esély az atomháború előtt. Az ha a nyugat háborúpárti gazemberei időben megbuknak.
Hájas Gerzson a hitlerszakértő
2023. február 21. 09:23
Csak sikerült a nyugat remek stratégáinak egy táborba tolni Kínát és Oroszországot, pedig nem volt szükségszerű hogy így legyen
soma100
2023. február 21. 09:11
"Egy uralkodó őrjöngve nem indíthatja meg a hadsereget, és egy tábornok sem kezdhet a csatához, ha elvesztette a reményt." Szun-ce Zselé mit csinál folyamatosan? Reménytelenül őrjöng és követelőzik. Talán jobban tenné, ha hallgatna egy már nem élő kínaira.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!