Egyelőre nem biztos, hogy tudott a szoborba rejtett bombáról az orosz blogger felrobbantója

2023. április 03. 18:06

Nem csak a férje állítja ezt, az orosz hatóságok sem biztosak a dologban.

2023. április 03. 18:06
null

Beismerte az orosz hatóságok által közreadott videón Darja Trepova, hogy ő adta át a bloggernek a szobrot, amiben az a bomba volt elrejtve, ami megölte Vladlen Tatarszkijt és megsebesített további harminc embert. 

A BBC cikke szerint a 26 éves, házas Trepova korábban részt vett a háborút ellenző demonstrációkon, sőt, 10 napra le is tartóztatták, mert figyelmen kívül hagyta a rendőrök kéréseit.

Azonban az eddigi hírek szerint nem lehet kizárni, hogy a nő nem tudott arról a szoborba rejtett bombáról, melyet ő vitt be az egyébként egykor Jevgenyij Prigozsin Wagner-vezér tulajdonában álló Street Food Bar N1 kávézóba, Tatarszkij író-olvasó találkozójára.

Ezt látszik megerősíteni férje nyilatkozata, aki szerint a nő semmikép nem adta volna át a szobrot, ha tudja, hogy bomba van benne. Ebbe az irányba mutat az is, hogy értesülések szerint Trepova levelezésben állt a bloggerrel, és többször is részt vett eseményeken, ahol Tatarszkij is szerepelt.

Az orosz anti-terrorista bizottság szerint a támadást az ukrán különleges erők hajtották végre olyan emberek segítségével, akik együttműködnek azzal az Alekszej Navalnijal, aki 2021 óta börtönben ül.

Nyitókép: Twitter

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zara
2023. április 04. 12:29
az biztos h tudta h nem ártatlan ajándék....elvégre nem viszel ajándékot annak akinek a munkásságát elitéled...
Abafy Alfréd
2023. április 04. 09:48
aszitte az istenadta, hogy rigó Jancsi van benne és kedveskedni akart a bloggernek
Pierre
2023. április 04. 09:41
„Mindenkit legyőzünk, mindenkit megölünk, mindenkit kirabolunk, akit kell, minden úgy lesz, ahogyan mi szeretjük” – üzente nem sokkal halála előtt Tatarszkij a Wagner-zsoldosok stílusában, aki 2014-ben fegyveres rablásért ült börtönben. https://telex.hu/kulfold/2023/04/03/szentpetervar-oroszparti-haditudosito-elleni-merenylet-novekve-ketseg-putyin-ukrajna-gyozelme-irant-haboru
Egy Ember
2023. április 04. 07:51
A BBC ott volt a kihallgatáson. De az is lehet online volt és ilyen információkat szűrt le.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!