Gendermúzeum nyílt Dániában, kisbabát szoptató szakállas férfi szobor is található benne

2023. április 24. 09:26

A „mai modern társadalom szimbólumaként” állították fel a szobrot.

2023. április 24. 09:26
null

Az aarhusi Nők Múzeumát átnevezték Gender Múzeumra – írta meg a Visit Aarhus.com. Több mint 30 évvel ezelőtt hozták létre a múzeumot, egy olyan korban, amikor a nők kultúrája és történelme messze alulértékelt volt. Azóta sok minden változott a nemek közötti viszonyban. Sőt, a férfiak szerepe és funkciója a társadalomban is jelentősen megváltozott – indokolták meg a múzeum nevének megváltoztatását.

Ebben a múzeumban fel lehet fedezni a nemek kultúrtörténetét, a szexuális nevelés történetét, valamint azt is, hogy mit jelent a társadalom számára a gender.

Egy külön gyermekekről szóló kiállítás is megtalálható a múzeumban.

A kiállítás azt mutatja be, hogy milyen volt gyereknek lenni az elmúlt 150 évben. Lehet választani 28 különböző gyermek közül, és megtudhatjuk, hogyan éltek, dolgoztak és mit csináltak szabadidejükben.

A múzeumban helyet kapott többek között egy babát szoptató férfi szobor is, melyet még még tavaly avattak fel, és még a dánok körében is vitát váltott ki – írta meg az Underholdning TV2.

***

Nyitókép: A Múzeum által megosztott fotó

Összesen 143 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
syphax
2023. április 25. 08:14
"...Gendermúzeum..." NEM INKÁBB: KABARÉ-MÚZEUM?
szjevgenyijg
2023. április 24. 20:04
A marsi civilizáció végezte ilyen csúnyán miután ara jutott hogy nincs szüksége az anyaságra és az istennői minőségre a továbbiakban és a reprodukcióhoz sem; majd megalapította a mesterséges méhek lombik programját mielőtt megsemmisítették önmagukat. Azóta is visszajárnak kísérteni ide zsákutcás genetikai programjuk frissítéseihez. Ezek a programozott gender droidjaikkal semmit nem tanulnak a mítoszokból a szoptató nagymellű szakállas anya-férfi szobrát is elnézve.
fogas paduc
2023. április 24. 18:24
Nézzük meg a következőt: van 100 csecsemő, akit az édesanyjuk szoptat - mindegyiket a sajátja, és van másik 100 csecsemő, akiket az apjuk szoptat - a sajátja. Szóval, mit gondolunk, mi lesz a végkifejlet????????? A májzsugoros férfiaknak " szép" cicijük szokott lenni, hasonlóan megnő a kappanhájjal küszködőknél is...
youngboy
2023. április 24. 17:48
Hányinger! Elmebaj! Liberálfasizmus
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!