Zárt ülésen nyilatkozott Putyin, szerinte fokozódnak a „rosszakarók” erőfeszítései

2023. június 02. 18:05

Az orosz hatóságok nem engedhetik meg az ország belpolitikai biztonságának aláásását – jelentette ki az orosz elnök.

2023. június 02. 18:05
null

Az orosz hatóságok nem engedhetik meg az ország belpolitikai biztonságának aláásását, tekintettel a rosszakarók fokozódó erőfeszítéseire – jelentette ki az orosz elnök az orosz biztonsági tanács állandó tagjaival pénteken tartott megbeszélésén.

Zárt ülésen nyilatkozott az orosz elnök

„Önöknek és nekem mindent meg kell tennünk annak érdekében, hogy ezt semmilyen körülmények között ne tehessék meg” – hangsúlyozta Putyin. Az orosz elnök felhívta a figyelmet arra, hogy Oroszországban 190 etnikai csoport él, és rendkívül fontosnak nevezte a közöttük lévő viszony alakulását a biztonság szempontjából is. A zárt ülésen a TASZSZ beszámolója felszólalt Alekszandr Bortnyikov, a Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) igazgatója és Vlagyimir Kolokolcev orosz belügyminiszter.   

Az állami Összoroszországi Közvélemény-kutató Központ (VCIOM) pénteken közzétett adatai szerint az oroszoknak Vlagyimir Putyin orosz elnökbe vetett bizalma az elmúlt héten változatlanul 80 százalékos maradt.

Az államfő teljesítményének helyeslése 0,2 százalékponttal csökkent, és 76,3 százalékon áll.    

A közvélemény-kutatásból, amelyet május 22. és 28. között végeztek el egy 1600 fős felnőtt reprezentatív mintán, kiderült, hogy az orosz kormány tevékenységét a megkérdezettek 49,9 százaléka a támogatja, ami mínusz 0,7 százalékpontos csökkenést jelent az előző héthez képest, Mihail Misusztyin miniszterelnökét pedig 52,9 százalék, ami 0,6 százalékpontos erősödést jelent. Misusztyinban a válaszadók 62,3 százaléka bízik, ami plusz 0,3 százalékpontot jelent.    

A parlamenti pártok vezetői közül a kommunista Gennagyij Zjuganovban 36,9 százalék, a Méltányos Oroszország - Az Igazságért pártot vezető Szergej Mironovban 33,4 százalék, a liberális demokrata Leonyid Szluckijban 18,8 százalék, az Új Emberek pártjának élén álló Alekszej Nyecsajevben pedig 9,6 százalék bízik. Az Egységes Oroszország párt támogatottsága 37,9, a kommunistáké 10,5, a liberális demokratáké 9,3 az Igazságos Oroszország - az Igazságért párté 5,8, az Új Embereké pedig 4,4 százalék.

***

Nyitókép: AFP/Anadolu Agency

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zolizolizoltan
2023. június 03. 11:57
Putyint a háború tartja hatalmon, mint minden diktátort. De mi lesz vele a háború után?
pitypang1125
2023. június 03. 09:37
Igen, nagy hiba volt várni a minszki megállapodások betartására.
Secnir
2023. június 02. 21:59
megint egy putyinfelszopó cikk nem véletlen, hogy senki nem merte saját névvel vállalni. még a szokásos alfahímházy athéna meg franscesco akármicsoda sem.
Lajoss
2023. június 02. 21:10
Mocsadék rablógyilkos.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!