Oroszország megtámadta Ukrajna egyik legfontosabb kikötőjét

2023. augusztus 02. 18:01

Zelenszkij szerint az oroszok ezzel a „globális élelmiszerbiztonságot” támadták meg.

2023. augusztus 02. 18:01
Ukrainian soldiers on the frontline in Donetsk Oblast

Oroszország szerdán megtámadta Ukrajna legfontosabb belvízi kikötőjét, ezzel pedig az élelmiszerárak globális emelkedését idézte elő – olvasható a Reuters cikkében. A beszámolók szerint a támadások lerombolták az izmaili kikötő épületeit, és megállították a hajókat, amelyeket – az Oroszország által július közepén újra bevezetett blokád ellenére – ukrán gabonával készültek megrakodni. 

40 000 tonna gabona

Olekszandr Kubrakov ukrán miniszterelnök-helyettes elmondta, hogy az orosz dróntámadások közel 40 000 tonna gabonát károsítottak meg, amelyet afrikai országokba, valamint Kínába és Izraelbe szántak.

Az orosz terroristák ismét megtámadták a kikötőket, a gabonát, a globális élelmiszerbiztonságot”

– közölte Volodimir Zelenszkij elnök a Telegramon.

A RIA orosz állami hírügynökség szerint a megtámadott kikötői és gabona infrastruktúrában külföldi zsoldosok és haditechnikai eszközök voltak elszállásolva, és egy haditengerészeti hajógyárat is célba vettek. A Reuters nem tudta ellenőrizni a jelentést.

Nyitókép: AFP / Anadolu Agency / Diego Herrera Carcedo

Összesen 74 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
falcatus-2
2023. augusztus 02. 21:55
2023. augusztus 02. 18:56 Ezt a zenebohócot nem lehetne már agyonütni végre?" Ukrán és nyugati oldalakon is hirtelen és feltűnően el kezdtek foglalkozni a közelségével. Szabályszerűen készülnek rá.
falcatus-2
2023. augusztus 02. 21:50
Amikor ő támadott meg pár hete egy orosz gabonatárolót az persze rendben volt. A globális élelmiszer ellátással sincs semmi gond, Az oroszok el tudják látni a világot, sőt a rászorulók ingyen jutnak hozzá. Amit az oroszok tavaly is fölajánlottak, de a nyugat blokkolta az orosz hajókat.Műtrágya esetében úgyszintén. Beteges, kényszeres hamiskártyások.
letsgobrandon-2
2023. augusztus 02. 21:47
balfaszokra rárohad a GMO-s búzájuk a világ meg kurvára nem éhezik
B_kanya
2023. augusztus 02. 21:18
A tavalyi gabona is itt landolt, Afrikában meg nem. Egyáltalán vetettek fuckrajnában?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!