Egyenlőbbek leszünk, ha félmeztelenül flangálunk az uszodában?

2023. október 13. 06:56

A bikinifelső viselése október 4-től nem tehető kötelezővé Hollandiában.

2023. október 13. 06:56
null
Czefernek Léna
Vasarnap.hu

„Izgalmas hírre virradtunk múlt héten, ami a nemi egyenjogúságot illeti: A bikinifelső viselése október 4-től nem tehető kötelezővé Hollandiában. Nos, amint azt a döntést megosztó holland hírportál is megjegyezte: nem valószínű, hogy a szigor alól felszabadított hölgyek tömegesen rohamoznák meg Amszterdam uszodáit, strandjait vagy éppen lagúnáit, hogy önfeledten monokinizzenek ezentúl, azért egy-két dolgot érdemes tisztázni ezzel a fantasztikus egyenlőségi törekvéssel kapcsolatban.

Kissé döbbenten meredtem a hírre, miszerint az elmúlt években a nők több európai városban is kiálltak a félmeztelen úszáshoz és napozáshoz való jogukért. Legutóbb például Berlinben lett úttörő módon engedélyezve ez a fajta önkifejezési forma, ha úgy tetszik, magamutogatás.

Hála az égnek, a holland vezetés volt olyan felvilágosult és haladó, hogy azonnal beleállt a fősodorba, és »elméletben« eltörölte az összes konvenciót és béklyót, amely szegény nők életét eddig megkeserítette. Azaz csak keseríthette volna, mivel a hírből az is rögtön kiderült, hogy törvényileg eddig sem volt kötelező a fürdőruhafelső viselete, vagyis a követelés jóváhagyásához sem volt szükség jogszabály módosításra.

Miért nem fürödtek eddig a holland nők félmeztelenül a strandokon? Talán mert ők maguk nem is igazán szeretnének meztelenkedni nyilvánosan?”

***

Nyitókép: GettyImages

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 54 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Box Hill
2024. január 24. 09:58
Addig fog tartani, amíg nem terjednek el a megjegyzések a délre tartó mellekről.
Nozi03
2024. január 22. 18:19
Én azt tudnám egyenlőségnek elképzelni, ha női fürdőruhaalsó is létezne olyan szolid rövidnadrág formában, mint a férfi változatok. Esetleg egy szoknya a nadrágon, mint a teniszruháknál. Nem biztos, hogy minden nő komfortosan érzi magát, ha kvázi bugyiban kell egy rakás vadidegen ember előtt mutatkoznia.
Aerion
2024. január 22. 17:40
Miért nem fürödtek eddig a holland nők félmeztelenül a strandokon? Talán mert ők maguk nem is igazán szeretnének meztelenkedni nyilvánosan --------------------- Nincs mit tenni. A progresszió jegyében a jövőben kötelezővé kell tenni a nők bikinifelsőruházat mellőzését. Aki pedig ezt a szabályt megszegi, büntetni kell. : )
masikhozzaszolo
2024. január 22. 16:35 Szerkesztve
Az a baj, hogy jó megoldásom nincs. Politikát vittek bele. Most akarjam látni Dúró Dórát, Szabó Tímeát, Dobrev Klárát, Alexandrát, Varga Juditot, a leszorítottkezűt, Csehet, Donáthot stb. ? A gondolatom leginkább az, nem kell ide szabály. Régen a zebrán csókolóztak, legyen botránkozás. Ma az üvegpalota emeletén pisilnek, tosznak. Mit tehetek? Ha akarom nézem, ha nem megyek tovább. De hogy most egy rendőr feladata legyen az, hogy ha én kikapcsoltam végre a melltartót hátul, a rendőr meg visszakapcsolja, hát nem. Az sem jó. Szerintem nem kellene a Parlamentnek ennyi munka. Inkább irtani kellene a törvényekből, szabályokból már.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!