Blinken kemény üzenetet küldött Izraelnek: Túl sok a palesztin halott!

2023. november 11. 08:28

Antony Blinken szerint távolról sem elegendők az izraeli lépések a civilek védelmében.

2023. november 11. 08:28
null

Kevesli az izraeli lépéseket a civil áldozatok korlátozására a Gázai övezetben az amerikai külügyminiszter. Antony Blinken erről kilencnapos diplomáciai körútjának végén beszélt. A külügyminiszter a Közel-Kelet és Ázsia több országát érintő útja végén az indiai Új-Delhiben kijelentette, hogy „túlságosan sok” palesztin halt meg és szenved, miközben Izrael kíméletlenül folytatja a háborút a Hamász ellen a Gázai-övezetben

Antony Blinken elismerését fejezte ki Izraelnek, hogy formálisan is bevezette a napi humanitárius szüneteket a műveleti területen, lehetővé téve a civilek számára a távozást, valamint, hogy az izraeli vezetés egy második biztonságos menekülési folyosó is megnyitott. Hozzátette, hogy az izraeli lépések 

emberéleteket fognak megkímélni és több segély eljutását teszi lehetővé a szükséget szenvedő palesztinok számára, 

ugyanakkor sokkal többet kell még tenni a polgári lakosság védelmében, és annak érdekében, hogy a humanitárius segítség elérjen hozzájuk”.

Blinken hozzátette, hogy az Egyesült Államoknak vannak további ötletei az izraeliek számára, hogy miként lehetne további előrelépést elérni, és ezeket megosztotta velük.

Ezt is ajánljuk a témában

Tovább szélesedett az amerikaiaknak kiadott globális biztonsági figyelmeztetés

Az amerikai külügyminisztérium pénteken tovább szélesítette a külföldön tartózkodó amerikaiak számára kiadott globális biztonsági figyelmeztetést. Jelenleg már a világ országainak több, mint felére van érvényben valamilyen fokozatú felhívás. 21 országra vonatkozóan a legmagasabb szintű a figyelmeztetés, ami a „Ne utazzon!” felhívást takarja, ide tartozik a Gázai-övezet és Libanon. 

Az utazás megfontolását a világ 20 országára vonatkozóan javasolja a külügyminisztérium,

 köztük Izrael és Ciszjordánia.

A kiadott figyelmeztetések a Közel-Kelet esetében háborús cselekmények, illetve terrortámadás és zavargások veszélye miatt vannak érvényben.

A világ 70 országára vonatkozóan második fokozatú a figyelmeztetés él, amiben fokozott körültekintésre kéri az oda utazó amerikai állampolgárokat a külügyminisztérium.

(MTI)

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitókép: JONATHAN ERNST / POOL / AFP
 


 

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Összesen 82 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
victory
2023. november 11. 22:30
Egy terrorállamtól mit vár?
zsuzsa-963
2023. november 11. 20:27
Izrael miért gyilkolja halomra a szentföldi keresztényeket, mit ártottak a keresztény gyermekek, nők izraelnek?
Szvv
2023. november 11. 19:56
De könnyen jár a pofád a biztonságos bőrfoteledből.🤮
nakatomi
2023. november 11. 15:43
Undorító ez a képmutatás. Ha a nyugat-európai libernyák kormányok, amelyek a nagyszámú muszlim bevándorló miatt, egyre inkább Izrael-ellenesek; Valamint a Biden-kormány, amelyik próbál egyensúlyozni Izrael és a "palesztin-ügy" között, valóban az ártatlan gázai civilekért aggódna, akkor ezt nagyon egyszerű módon meg tudná oldani. Csupán azt kellene tenniük, hogy kimenekítik Gáza városból a civileket, a Gáza déli részén létrehozott biztonsági zónába. Rá kellene bírniuk a Hamaszt, hogy engedje el az élőajzsként fogvatartott civileket pl. a katonai bázisként működő kórházakból. Ez persze nem sikerülhetne, mivel a Hamsznak ez nem érdeke, és ahogyan jelenleg is teszi, megöli azokat akik el akarnak menekülni. De ebben az esetben legalább teljesen nyilvávalóvá válna, hogy ki a hunyó a történetben. De úgy tűnik ezek a kormányok nem akarják, hogy ez kiderüljön.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!