Baljós évkezdet – Kijev korlátozni akarja a hadkötelesek jogait (VIDEÓ)

2023. december 31. 10:33

Mostantól a nagycsaládosok, a mozgássérültek és a külön engedéllyel rendelkezők sem hagyhatják el Ukrajnát katonai jóváhagyás nélkül.

2023. december 31. 10:33

Sorra kerülnek fel a közösségi médiába azok a videók, amelyeken az látható, hogy

 az ukrán hatóságok már szinte mindenhol hadköteles állampolgárok után kutatnak. 

A kijevi kormány időközben pedig benyújtotta a törvényhozáshoz azt a mobilizációs jogszabályt, melynek értelmében korlátoznák azoknak a hadköteleseknek a jogait, akik nem jelentkeztek a sorozóirodáknál. 

Emellett mostantól a nagycsaládosok, a mozgássérültek és külön engedéllyel rendelkezők sem hagyhatják el az országot katonai jóváhagyás nélkül – írta a Magyar Nemzet.

A lap ismertette, hogy a toborzók sem a módszerekben, sem a helyszínek között nem válogatnak: a 18 és 60 év közötti hadköteleseket az utcákról, az edzőtermekből, az éttermekből, és mindenhonnan igyekeznek „összeszedni”, hogy mihamarabb pótolni tudják a fronton az emberveszteséget.

Ezt is ajánljuk a témában

Foggal-körömmel védik a szeretteiket az ukránok

Nemrég egy olyan videó került fel a netre, melyen az látható, hogy Odesszában a toborzótisztek egy mentőautóban bújtak meg, és abba igyekeztek berángatni egy hadköteles korú férfit. 

Azonban a férfi párja közbelépett, és még akkor is igyekezett a férfit kirángatni az autóból, mikor az már elindult. Az akció végül sikerrel járt, mindkettőjüket elengedték, igaz a középkorú nő szemlátomást kisebb sérüléseket szenvedett a dulakodás során.

Már egyes politikusok is tiltakoznak

Mint a Magyar Nemzet ismertette, már akadnak olyan ukrán politikusok, akik felemelik a hangjukat a Zelenzskij-kormány törvényalkotási gyakorlatát illetően. Petro Porosenko volt államfő, Julia Timosenko korábbi miniszterelnök, és Jurij Bojko volt energetikai miniszter, a korábban oroszbarátnak titulált, mára viszont betiltott az Életért Ellenzéki Platform képviselője is bejelentette, hogy nem támogatja a mozgósítási törvényt.

Timosenko egy videóüzenetben többek között kijelentette: 

a fegyvergyártást kellene inkább fejleszteni. 

Valamint ellenezte, hogy csökkenteni akarják a sorkatonai szolgálatra behívhatók korhatárát is.

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitókép illusztráció. Fotó: OZGE ELIF KIZIL / ANADOLU / ANADOLU VIA AFP

Összesen 107 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
alexandrosz-2
2023. december 31. 18:26
Helyes. Pusztuljanak!
453682
2023. december 31. 15:26
Hát igen. Amikor a hatalmi elit már olyan szinten képzavarban van hogy az állampolgárokat a tulajdonuknak tekintik, na ilyenkor jön az a rész amikor egyenként lámpavasra fűzi őket a "nép".
díszponty
2023. december 31. 14:03
Szerintem is minél több féllábú kéne a frontra. De ha mindkét lába hiányzik az a legjobb. Majd ordíthatja a muszkáknak, hogy állj ki ellenem, egyezzünk ki döntetlenben.
II.baljoska61
2023. december 31. 14:00
Az ostoba fidesztálibok szörnyűlködnek a cikk tartalmán, ócsárolják az ukránokat. Közben meg kiderül, hogy Magyarországon semmilyen jog nem illeti meg őket, azon kívűl, hogy eldönthetik: fegyverrel a kézben vagy anélkül döglenek meg...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!