Nógrádi György: Bajban lehet Ukrajna, az USA számára perifériára fog kerülni

2024. január 13. 18:25

A biztonságpolitikai szakértő szerint a következő időszakban Amerikában minden a választás körül fog forogni.

2024. január 13. 18:25
Nógrádi György

Az Ultrahang legfrissebb adásában Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő volt a meghívott vendég, akivel az orosz-ukrán háború és a Közel-Keleten zajló konfliktusok aktuális kérdéseiről beszélgetett Király Tamás. A beszélgetés során olyan kérdésekre keresték a választ, vajon miről állapodott meg Rishi Sunak és Volodimir Zelenszkij, mi történik Jemenben, és  hogyan folytatódik a gazdatüntetés Németországban.

A szakértő Rishi Sunak kijevi látogatásáról elmondta, hogy a brit és orosz viszony eddig sem volt túl fényes, és ez a látogatás sem segíti a viszonyok javulását. Elmondta, hogy a látogatásra Medvegyev által adott agresszív válaszreakciót azonban nem szabad komolyan venni. Hozzátette, hogy a britek is húzogatják az oroszok bajuszát, ugyanis több nyugdíjazott tábornoknak, a katonai szektorban mozgó vezetőnek voltak 

már olyan „hajmeresztő” ötletei, hogy angol kontingenseket kellene küldeni Ukrajnába. 

Nógrádi szerint az USA számára Ukrajna perifériára fog kerülni a közeljövőben, ugyanis a következő időszakban Amerikában minden a választás körül fog forogni. Hozzátette, hogy az amerikaiak sokkal inkább a Közel-Kelet felé fogják fordítani a fejüket, és ott próbálják meg a háborús eszkalációt elkerülni. Szerinte az USA számára fontos kérdés, hogy hogyan vegye rá Izraelt arra, hogy 

kíméletesebb legyen Gázában a civilekkel, kiemelte, hogy a Hezbollah, és Irán tevékenysége is a fókuszba fog kerülni. 

Nógrádi György a Vörös-tengeren kialakult konfliktusokról elmondta, hogy a támadások következtében az USA figyelme a térség irányába fordult, és ezért már az amerikaiak is világossá tették, hogy nem tudnak jelenleg újabb fegyverkapacitásokat fölszabadítani az ukránok számára.

A videót az alábbiakban tekintheti meg:

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitókép: Facebook

 

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Unknown
2024. január 14. 18:01
Jajj, ez a gyökér tommaSSo! Már azt hittem, hogy sivár lesz a délután, sehol egy jó vicc de előkerült!!🤣😂 Ma is jót röhögök a mandi bohócán, a náci fosófantomon!!😂
backsplash
2024. január 14. 17:14
Már eddig is elég sok katonájuk dolgozott Ukrajnában. A tengeri célpontokat mind britek lőtték ki, csak az indítógombot nyomta ukrán.
aknaib
2024. január 14. 11:53
Tanár Úr! Önnek tökéletesen igaza van.😁
Zolotarjov
2024. január 14. 08:15
Na ugye..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!