Több tucat iskolást evakuáltak az oroszok Belgorodból

2024. január 10. 22:47

A gyerekek átmeneti táborokba kerülnek, ahol „érdekes szabadidős és oktatási programmal” várják őket.

2024. január 10. 22:47

Több tucatnyi iskolás gyermeket evakuáltak szerdán az orosz határ menti Belgorod városból a sorozatos ukrán támadások miatt – idézte a régió kormányzóját a Guardian. Hozzátették, 

már mintegy 300 lakos elhagyta Belgorodot.

Ez a legnagyobb evakuálás az orosz nagyvárosból azóta, hogy Moszkva 2022 februárjában megtámadta Ukrajnát.

A gyerekek első csoportja Belgorodból a szomszédos Voronyezs régióba távozott, amely távolabb van a határtól – közölte a kormányzó, Vjacseszlav Gladkov a Telegramon.

„Érdekes szabadidős és oktatási programmal” várják a táborokban a gyerekeket

A város iskoláiból kilencvenhárom gyermeket szállítottak el. Átmeneti szálláshelyükön táborokba kerülnek, ahol „érdekes szabadidős és oktatási programot” szerveznek nekik. A tervek szerint 21 napot töltenek majd a voronyezsi régióban – ismertette a kormányzó.

Oroszország kedden közölte, hogy hadserege mindent megtesz Belgorod ukrán bombázásának leállítása érdekében, napokkal azután, hogy a várost ért sorozatos csapásokban 25 ember vesztette életét.

***

 

Ezt is ajánljuk a témában

***

Ezt is ajánljuk a témában

Ez több, mint eszetlen portyázás: orosz földön, orosz kézben NATO-fegyverek – és oroszokra lőnek vele

Az ukránpárti orosz és lengyel önkéntesek szinte már hazajárnak a határmenti, de már orosz oldalon fekvő belgorodi régióba, amelynek több települését „felszabadították” már. Ráadásul ezúttal nyugati fegyvereket is láttak náluk. Adódik a kérdés: hogyan és miért kerülnek Ukrajna honvédelmére szánt adomány eszközök egy Oroszország elleni támadó csapatba, amelyiket ráadásul hivatalosan nem is ismer el sajátjaként Kijev?

Nyitókép: OLGA MALTSEVA / AFP

 

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tölgy
2024. január 11. 07:15
A fejlettnyugat erkölcsi iránytűje megbolondult, ha volt neki egyáltalán (mint tudjuk az erkölcs soha nem gátolta meg őket a haszonszerzésben), hiszen az ukronáci terrorállamot és a terrorista hamaszt támogatja.
survivor
2024. január 11. 02:08
Vojna...
alenka
2024. január 11. 00:49
Ugye, Putin és az oroszok mennyire nemeslelkűek és gyermekszeretők...minden tiszteletem ennek a népnek...
Kozmosz
2024. január 10. 23:42
Nagyon helyes, és sajnos szükséges.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!