Az Oroszország elleni háborúra készül a francia hadsereg

2024. március 08. 12:50

A francia hadsereg célja, hogy 2027-re 30 nap alatt képes legyen bevetni egy körülbelül 25 ezer katonából álló hadosztályt.

2024. március 08. 12:50
Macron Hosts Ukraine Conference With European Leaders As War Enters 3rd Year

Fotó: Chesnot/Getty Images

A francia csapatok nagy intenzitású konfliktusra készülnek egy olyan ellenséggel szemben, amely tűzerőben is felveszi velük a versenyt – ez nagy változás egy olyan hadsereg számára, amely az elmúlt évtizedeket felkelés elleni harcokkal töltötte olyan helyeken, mint Mali és Afganisztán – írja a POLITICO.

A harmadik éve tartó ukrajnai harcok visszahozták a kontinensre a teljes körű háborút

– mondta Axel Denis ezredes, aki a kelet-franciaországi Mailly-le-campben lévő harci kiképzőközpontot (CENTAC) vezeti.

„A világ megmutatta valódi természetét: instabil, veszélyes, és nem mindenki barát. Felkészülünk a riadókészültség kultúrájára, a rövid időn belüli készenlétre” – mondta a brüsszeli lapnak a táborban tett látogatása során. „A CENTAC az egyetlen hely [Franciaországban], ahol láthatjuk, milyen a háború.”

Ezt is ajánljuk a témában

A portál szerint a CENTAC-ban kiképzett csapatok számára a körülmények a lehető legközelebb állnak a tényleges harctérhez. A tüzérségi tűz hangját, hőjét és fényét reprodukálják, miközben mindenütt hamis aknák vannak elszórva, és a rádió is észrevétlenül megszakadhat.

A 120 négyzetkilométeres tábor egyedülálló Franciaországban.

Mivel területe nagyobb, mint Párizsé, ez az egyetlen hely, ahol a francia hadsereg különböző egységei – gyalogság, páncélosok, tüzérség és mérnökök –, amelyek általában szétszórva vannak az országban, együtt gyakorolhatnak. Ez az egyetlen hely, ahol két tucat Leclerc harckocsi egész évben akcióban lehet.

A POLITICO hozzáteszi, a tisztek nem nevezik meg a potenciális ellenséget, de a kiképzés célja, hogy a csapatokat felkészítsék egy olyan ellenséggel szembeni harcra, mint Oroszország.

Az afrikai katonai műveletek évtizedei után Franciaország egyre inkább Európa keleti szárnyára összpontosít – mondta januárban Pierre Schill tábornok, a hadsereg főparancsnoka. A francia hadsereg célja, hogy 2027-re 30 nap alatt képes legyen bevetni egy körülbelül 25 ezer katonából álló hadosztályt.

Összesen 311 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-75
2024. április 27. 02:11
🍓 ️ ­A­ ­­d­­ö­­­g­­ö­­s­­­ ­­­l­­­á­­n­­­y­o­k­ ­­v­­á­r­­­n­­a­­­k­­ ­r­á­­d­­ 👉 𝗪­­­𝗪­𝗪­­.­­𝗖­­𝗨­­­𝗠𝟰­.­­­𝗙­­𝗨­­𝗡
tavirozsa2
2024. március 09. 23:43
2o27-re 25 ooo katona..... És addig...?🥴
survivor
2024. március 09. 15:14
A SZU és a VSZ fennállása idején Európában Béke volt. Ez tény, lett legyen bármilyen is a Szovjetunió más tekintetben...
szarvas-2
2024. március 09. 14:29
Szerencsétlen szolgacsicska. Még mindig(!) a Victoria Nudelmann (a "Toria") militáns "lemezét forgatja". Gyalázat. Ahelytt hogy a fenekét a Benellának pucsitaná..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!