Ferenc pápa: Ukrajnának össze kell szednie a bátorságát, hogy tárgyalni kezdjen Oroszországgal

2024. március 09. 18:27

„Amikor látod, hogy vereséget szenvedtél, hogy a dolgok nem mennek jól, akkor bátornak kell lenned, hogy tárgyalj”, mondta a Szentatya.

2024. március 09. 18:27
Ferenc pápa

Nyitókép: ANDREAS SOLARO / AFP

***

Ferenc pápa egy interjúban arról beszélt, hogy Ukrajnának össze kell szednie a bátorságát, és

tárgyalnia kellene az Oroszországgal folytatott háború befejezéséről. 

A pápa a svájci RSI műsorszolgáltatónak adott interjúban nyilatkozott erről, az interjú egésze március 20-án kerül majd adásba – írta a Reuters.

Az interjúban Ferenc pápát arról kérdezték, hogy mi az álláspontja a vitában azok között, akik szerint Ukrajnának fel kellene adnia a harcot, mivel nem tudta visszaverni az orosz erőket, és akik úgy vélik, ezt nem teheti meg Ukrajna, mivel ezzel legitimálná Oroszország akcióit.

A pápa válaszában a következőket mondta:  „Úgy gondolom, hogy az a legerősebb, aki áttekinti a helyzetet, gondol az emberekre, és van bátorsága a fehér zászlóhoz, és tárgyal” – mondta, jelezve, hogy a tárgyalásokra a nemzetközi hatalmak segítségével kell sort keríteni.

A tárgyalni szó bátor szó. Amikor látod, hogy vereséget szenvedtél, hogy a dolgok nem mennek jól, akkor bátornak kell lenned, hogy tárgyalj”

– mondta Ferenc.

„Lehet szégyenkezni – folytatta – de hány halottja lesz ennek [a háborúnak]? [Időben kell] tárgyalni, találni egy országot, amely közvetítő lehet” –fogalmazott Ferenc pápa, Törökországot említve a lehetséges közvetítők között.

„Ne szégyelljetek tárgyalni, mielőtt a dolgok rosszabbra fordulnak” – tett hozzá. Arra a kérdésre, hogy hajlandó-e közvetíteni, a Szentatya azt mondta: 

Itt vagyok.”

Az interjú egy másik részében az Izrael és a Hamász közötti háborúról szólva a pápa azt mondta: „A tárgyalás soha nem jelent megadást”.

Ezt is ajánljuk a témában

***

 

Összesen 97 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-75
2024. április 27. 02:11
🍓 ️ ­­A­­­ ­­d­­ö­­­g­­ö­s­­ ­l­­­á­­­n­y­­­o­­­k­­­ ­­­v­­á­r­n­a­­­k­ ­­­r­­­á­­d­­­ 👉 𝗪­𝗪­­­𝗪­­.­𝗖­­𝗨­𝗠𝟰­­­.­𝗙­­­𝗨­𝗡
Geza2
2024. március 11. 20:54
SimplyRed Valószínűleg nem lesz hova hazamenni, ha a bátor francia, német, lengyel katonák beavatkoznak ebbe a háborúba.
Ad majorem Dei gloriam
2024. március 10. 14:04
Az álló óra is pontos napjában kétszer.
SimplyRed
2024. március 10. 13:21
Én küldenék bátor francia, német és lengyel katonákat ukrán földre háborúzni, teleugatják a világot a baromságaikkal, itt lenne az ideje bizonyítani. Aztán, ha marad belőlük valami a harcok végén, akkor valszeg haza fognak takarodni és kuss lesz végre.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!