Publikálatlan André Kertész fotók

2010. február 23. 09:47

A magyar származású világhírű fényképész eddig publikálatlan képei is szerepelnek egy nemrég megjelent és Esztergomot bemutató kötetben.

2010. február 23. 09:47
A fotográfusok városa című kiadvány bemutatja az idén 42 éves esztergomi fotókör, az Art Fotóstúdió alkotóit és a neves elődökre emlékezve eddig sehol meg nem jelent André Kertész fotókat ad közre, melyeket a művész egy évvel halála előtt, 1984-ben készítette esztergomi látogatásán.

„A meghirdetett témák a fotóművészet időszerű kérdéseire irányítják a figyelmet, és egyre több a képzőművészet felől érkező kiállító. Talán nem túlzás azt állítani, hogy hazánkban a képzőművészet és a fotó összebékítése érdekében az Esztergomi Fotóbiennále tette a legtöbbet” - írja a bevezetőben Kaposi Endre festő, fotóművészeti szakíró.

Kertész mellett az összeállítás megemlékezik Martsa Alajos fotóművészről is, és méltatják a 33 éve működő Esztergomi Fotóbiennálét, amely máig a legjelentősebb konceptuális fotósszemle.

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tevevanegypupu
2010. február 24. 08:46
Festokkel baratkozott, de festegetni talan nem festegetett. Mindegy, egy jo foto feler egy jo festmennyel.(:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!