Ingyenes kerékpáros városnézés február 26-án

2012. február 18. 12:29

Jövő hét vasárnap délután két különböző ingyenes túrát kínál a fővárosban a BKIK az Idegenvezetői Világnap alkalmából. A túrák a Hősök teréről indulnak.

2012. február 18. 12:29

A minden év február utolsó vasárnapján tartott Idegenvezető Világnap alkalmából a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara háromnapos rendezvénysorozatot szervez. A túlnyomó részben ingyenes programok között autóbuszos és hajós városnézés, tematikus séták, kerékpáros és bringóhintós városnézések mellett kiállítások és előadások is helyet kapnak, mindezt a Magyar Turizmus Zrt. és az idegenvezetők segítségével.

A kerékpáros túrák kiinduló és végpontja: a Hősök tere, a Műcsarnok melletti kisparkolóban felállított sátor bejárata (Bp., XIV. kerület).

1. túra: Pest megér egy… délelőttöt: Városliget, Pest belvárosa és a Duna-korzó

Útvonal: Vajdahunyad vár – Széchenyi fürdő – Terror Háza – Opera –József nádor tér – Duna korzó – Váci utca – Bazilika - Szabadság tér – Andrássy út – Városliget
Indulás: 2012. február 26. vasárnap, 10.30
Időtartam: kb. 2,5 óra

2. túra: A pesti zsidónegyed

Útvonal: Hősök tere - Városligeti fasor- Lövölde tér- Király utca - kerekezés a pesti zsidónegyedben – zsinagógák körzete - Rózsák tere - Bethlen Gábor téri Zsinagóga - Városliget
Indulás: 2012. február 26. vasárnap, 13.00 óra
Időtartam: kb. 2,5 óra

A szervezők kérik, hogy a biztonságos közlekedés érdekében csak jól felkészített kerékpárral vegyenek részt a túrákon. A túrák koordinátora: Szabó Kristóf, a Kerékpárosbarát Települések Országos Szövetségének főtitkára (KETOSZ), aki Maczó Orsolya idegenvezetővel együtt kalauzolja az érdeklődőket.

A kerékpáros városnézésre ezen a linken lehet regisztrálni.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!