Szélsőbal a szélsőjobb ellen

2023. október 06. 06:16

Az erőszakos antifasizmus politikai megnyilvánulása zöld utat kapott azon a lelátón.

2023. október 06. 06:16
null
Lipták Tamás
Lipták Tamás
Telegram

„Celtic–Lazio mérkőzés volt a Bajnokok Ligájában. Szélsőbal a szélsőjobb ellen egy elvileg politikailag semleges szervezet rendezvényén.

A Celtic szurkolók által kihúzott, nem kis méretű zászlón olyan feliratok vannak, mint »antifascist« vagy »follow your leader« (kövesd a vezéred).
Ez utóbbihoz egy grafika is tartozik, melyen Hitler fejbe lövi magát – a zászló tehát az antifasizmuson túl öngyilkosságra is felszólít.

Ezt a drapériát nem zokniban, titkos zsebben stb csempészték a lelátóra. Feltehetően ellenőrizte a tartalmát mind a klub, mind az UEFA – így ezért a szélsőbaloldali politikai megnyilvánulásért büntetés sem fog járni a rendező klubnak és politizáló szurkolóinak.

Az erőszakos antifasizmus politikai megnyilvánulása tehát zöld utat kapott azon a lelátón, amelyen a Lazio vagy más, jobboldali, nacionalista beállítottságú tábor folyamatosan cenzúrának van kitéve a legártalmatlanabb jobboldali jelkép, üzenet megfogalmazása esetén is.

A demokratikus rendszerek értéksemlegessége már csak ilyen.”

Nyitókép: Képernyőfotó

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
alexandrosz-2
2023. október 07. 05:31
Csányinak ugass majom. A pénzünkkel kitömött büdós geci picsányi vircsaftja ez. Is. Nekik így kóser. Itthon is.
Majdmegmondom
2023. október 06. 09:48
Ez a rettegés megy már 1945 óta és annyira bele lovalják magukat, hogy észre sem veszik, hogy antifa néven ugyanazt csinálják politikai támogatással, mint ami ellen küzdenek. Bár hozzá tenném, hogy ami ellen küzdenek, már 1945 óta nem létezik...
Ekrü
2023. október 06. 09:26
Látom a Che Guevara-s pólókat és hallom a slágerlistán a Chao Bella-t és kiráz a hideg. Nem az NSZK-hoz csatlakozott az NDK, hanem fordítva. A fényességes nyugat pedig a náciveszélytől való rettegése miatt a nyakunkba szabadítja megint a kommunista rezsimet...
Gullwing
2023. október 06. 08:33
Miért csodálkozunk azon hogy a nyugat nem képes felfedezni a nácik és a komcsik (és utódjaik) között a párhuzamot? Már a "létező" kommunizmus építése kapcsán is rengeteg ostoba nyugati libcsi imádta a Lajtától keletre a történéseket. Ameddig a hüjék(j) Che éltető pólókban járnak a Champs-Élysées-n, vagy New Yorkban a 68-asok és kölkei nem sok jó várható tőlük.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!