Hogy bírja ezt egy ember?!

2012. november 15. 16:39

Mondják, az ember háborúban töltött évei háromszoros szorzóval számítandók. Az elnökök évente vénülnek két évet.

2012. november 15. 16:39
Radnóti László
Gondola

„Vegyük csak elő Obama négy évvel ezelőtti fotóit! Mintha jelentősen megőszült volna. Mélyen ülő szeme alatt most karikák, az orra két oldalán a szája szegletében a ráncok elmélyültek.

Naponta hihetetlen felelősséggel a vállán, folyamatos stresszben, gyakori támadások kereszttüzében, sokmillió kilométer – földön, vízen, levegőben -, állandó vakuzivatarban, és akkor is mosolyogva kezet ráznia valakivel, amikor az számára a legellenszenvesebb lény a világon.(...)


Obamáéhoz hasonló elhasználódás figyelhető meg a fotókon Jimmy Carter és Ronald Reagan esetében is. Összehasonlítva a négy évvel korábbi fényképeket, szembeötlő a változás: fáradtnak, sőt megviseltnek és leharcoltnak tűnnek. Egy amerikai orvos, Michael Roizen elemezte az összes amerikai elnök fellelhető vizsgálati leleteit – a 20-as évektől kezdődően – és megállapította, hogy a hatalom kifejezetten káros az egészségre. A belé helyezett bizalom terhe, a megfelelésre törekvés, a kritika állandó nyílzápora, a százmilliók sorsát érintő döntések kényszere jelentősen felgyorsította az USA-elnökök öregedési folyamatát. Mondják, az ember háborúban töltött évei háromszoros szorzóval számítandók. Az elnökök évente vénülnek két évet.”
 
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!