Sáling Gergő távozásáról

2014. június 03. 14:51

Függetlenul attól, hogy valójában mi történt, a Kreativ más médiumokhoz hasonlóan (Index, 444) elítéli az ilyen nyomásgyakorlásnak még a látszatát is.

2014. június 03. 14:51
Kreatív
Kreatív

„Bár az Origo hivatalos közleménye cáfolta, számos jel arra mutat, hogy az Origo volt főszerkesztője, Saling Gergő tegnap esti váratlan eltávolítása mögött politikai nyomásgyakorlás állhat.

Függetlenul attól, hogy valójában mi történt, a Kreativ más médiumokhoz hasonlóan (Index444) elítéli az ilyen nyomásgyakorlásnak még a látszatát is.

A Kreatív azt tanácsolja a médiapiac szereplőinek, ha módjukban áll, ne így cselekedjenek, mert ez tovább gyengíti a sajtó ellenőrző funkcióját és rombolóan hat a teljes magyar médiapiacra.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
atila68
2014. június 04. 19:18
Akkor ne keltsétek azt a látszatot! Ennyi.
elfelejtette
2014. június 04. 01:08
Én sem értem, ezt a szart minek írták bele, saját magukat hiteltelenítik. Már hogy a fenébe lenne független attól, hogy valójában mi történt? Fél éve is főszerkesztőt cseréltek az Origónál, az is lehet, hogy nem vált be.
berzsian56
2014. június 04. 01:08
Láttátok volna Lakatos Ernő elvtársat, meg a kékfényes Szabó Lászlót fénykorában. Ott akkora volt a nyilvánosság, hogy a légy is összehúzta magát a falon. Egyetlen embert ismertem , akinek volt annyi humora, hogy be mert szólni Lakatos elvtársnak. Ezt az embert Szily Károlynak hívták. Az öreg egy élő lexikon volt, sok olyan történetet mesélt ami ma is kiverné a biztositékot. Az öreg megvárta míg reggelente a vezér meg a sleppje összegyült a szerkesztőség földszintjén kezükben a kávéspoharakkal, azután odaszólt nekik: halál a feketézőkre. Érdekes volt látni azt a sok kényszeredett vigyort , amit ezek levágtak. Az öreg meg csendesen elballagott és mormogott magában, ez a legkevesebb amit ezek a piszok megérdemelnének.
berzsian56
2014. június 04. 01:08
Attól még nem rendül meg a magyar nyilvánosság, ha egy főszerkesztőt leváltanak. Volt idő amikor a most jajveszékelő uracsok hetente váltottak le kettőt. Egy bástya bedőlt. Na és, ahogy Gyula vitéz mondotta volna. Nekem sokkal inkább feltűnő mekkora össztűz zudul most a kormányra, aki " mindent maga alá gyür". Lesz itt még néhány gyűrődés és azt is tudomásul fogjátok venni, így áll helyre a médiaegyensúly.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!