Éhesek

2014. december 03. 13:00

Hallottunk már eleget eddig is a dübörgő gazdaságról, a nagy jólétről, a pannon puma tündökléséről, és a hivatalos adatsorok számszerűségükben ma is biztató jelent és fényes jövőt mutatnak.

2014. december 03. 13:00
Keszei L. András
Kisalföld

Pedig hallottunk már eleget eddig is a dübörgő gazdaságról, a nagy jólétről, a pannon puma tündökléséről, és a hivatalos adatsorok számszerűségükben ma is biztató jelent és fényes jövőt mutatnak. A Központi Statisztikai Hivatal szerint egyre több embernek van munkája, a foglalkoztatottság 22 éves rekordot döntöget, a soha nem látott alacsony szintű inflációnak köszönhetően a reálbérek is emelkednek a fizetésekkel együtt, töretlen a harc az államadósság ellen. Három százalék feletti a gazdasági növekedés, ez alatti a költségvetési hiány, a gazdaságirányítók szerint megtörtént a növekedési fordulat, s a tartós szárnyaláshoz már csak a bürokrácia korlátait kell lebontani.

Mindeközben ugyanezen hivatal számai szerint a gazdagok tovább gazdagodtak, akik szegények voltak, még szegényebbek lettek. Mára ez utóbbi körbe tartozik a teljes lakosság közel harmada, több mint hárommillió magyar, s minden harmadik gyerek él súlyos nélkülözésben. Minden harmadik gyerek. És mindegy, hogy hová születtek, mert minden gyerek egyformán éhes. És ha a gyerek éhes, az mindenhol szomorú.

Legalábbis ezt remélem.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
indiáner
2014. december 04. 01:26
RESOURCE CRISIS http://cassandralegacy.blogspot.hu/ A helyzet egyre csak rosszabb lesz, ezért bosszantó egyrészt az "elit"* harácsoló hozzáállása, másrészt a problémáról való beszéd teljes hiánya, harmadrészt a teljesen felesleges és hatékonytalan "acsarkodás", ahogy Friderikusz szokta mondani szadesz-maszop kormányok idején az ellenzékre. A környéken az a közösség (hogy ne sértsem meg a nemzet szóra hiperérzékeny nemzetietleneket) amelyik nagyobb összefogást mutat a következő évtizedekben, az nyeri meg a következő évszázadokat. *Nem Szíjjártó, Rogán vagy Lázár ügyeire gondolok, mert valószínűnek tartom, hogy vannak annyira képzett és felnőtt emberek, hogy nem mutogatnák amijük van, ha nem lenne igazolható.
abraka
2014. december 03. 18:27
"ÉS NEM MA ALAKULT KI !!!" Nem ma alakult ki, de minden kelet eus országban csökken, csak nálunk nő továbbra is. Az összes többi duma a szegénységről blablabla. Szegények arány az Eu-ban: Lengyelországban 26, Csehországban 14,6, Szlovákiában 20, Magyarországon 33 százalék.
Wendriner
2014. december 03. 14:40
Kisalföld. Ugorgyunk!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!