Atomházasság

2015. március 28. 10:41

Van-e Izraelnek atombombája? Van. Ezt a rendkívül rosszul őrzött titkot pedig most az amerikaiak felfedték. Fontos lélektani pillanatban.

2015. március 28. 10:41
Sitkei Levente
Magyar Nemzet

Izrael nagyon erősnek tűnik. Az amerikaiak a most a titkosítás alól kivett dokumentumban ezt el is ismerik, részletesen leírva az atombombáig vezető izraeli utat. A jelentés nyilvánosságra hozatala sokkal súlyosabb döntés, mint az elsőre tűnik. Az említett Golda Meir az akkori amerikai elnökkel, Richard Nixonnal állapodott meg a titokzatosság fenntartásáról, ami megfelelt az Egyesült Államok érdekeinek is. Az Obama-kormány azonban úgy látta, ez a mostani pillanat lesz a legmegfelelőbb arra, hogy a rosszul őrzött titkot közkinccsé tegye. Egy hét múlva lejár az Iránnal való megállapodás főbb vonalainak felvázolására szabott határidő, Amerika pedig – úgy tűnik – ezt a mostani lehetőséget nem akarja kihagyni. Teljesen nyilvánvaló, hogy Izrael nem választ magának más szövetségest, a bivalyerős, de nagyon kicsi országnak nagyon korlátozottak a lehetőségei. Amerika viszont megnyerheti magának Iránt, amely nem lesz ugyan szívélyes barát, de nem lesz halálos ellenség. Obama tervei szerint Netanjahu lenyeli ezt a gigászinak tűnő békát.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 64 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lolka-Bolka
2015. március 30. 03:27
na neddd maaaaaa van nekik ................en ezt nem hiszem el.... nem ok nem olyanok .... na neeeeeeeee mannnnn
catalina9
2015. március 29. 16:36
Hany Istók [Hozzászóló kiszűrése] 2015. március 28. 15:40 Bár az izraeli lobby is erős, az Obama mögött álló körök fölismerték, hogy egy ilyen Izraellel a nyakán az USA-nak örökké ellensége lesz a mohamedán világ." USA már rég nincs, legfeljebb Izrael egyik gyarmata.
Rockpapa
2015. március 29. 10:38
Izrael,és persze az USA,szemérmetlenül hazudik ebben az ügyben a világnak.Megtehetik,mert most még ők a világ urai.
atila68
2015. március 29. 08:14
De hová tűnt Dániel Péter?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!