Dühös bazári apologetika

2015. március 05. 15:36

Az a dolgunk, hogy a jövőbe tekintsünk. Ezt tette a miniszterelnök és ezt nem tette az ellenzék.

2015. március 05. 15:36
szék
Gondola

„Megint csapjunk az asztalra, de most már erősebben (puff). Emlékezzünk, hogy 2002-ig megépült többek között az esztergomi Mária Valéria-híd és a Nemzeti Színház, ami persze csak addig volt a nemzeti kultúra panteonja, amíg egy vadliberális igazgató uralkodott. Ahogy vége lett megbízatásának, a színház és új rendezője a nagy liberális ítélőszék előtt lenézett és megvetett hely lett. Eközben most is él és virul.

És ne feledjük, akkor a Fidesz elvesztette a választást.

Most pedig szegény, rég meghalt anyámnak mondom, hogy újjászületett a Kossuth tér, a Ludovika, a Zeneakadémia, a Belváros. Azt pedig magamnak, hogy egy különös, évekig romos házból, amit a Nagycsarnokba menet sokat néztem - állítólag virtigli szdsz-panama volt - hirtelen Budapest Music Center lett.

Gondok persze vannak és erről is szólt a beszéd. Egykori egyetemista csoporttársam még hetente lement a szülőkhöz vidékre tojásért, húsért, mindenért - ennek már vége -, azóta a Népszabadságban csahol (puff).

Az új világ - erről is szólt a beszéd - megtette hatását. A vidék is megváltozott, a régi dolgos falusiak a temetőben, a házaknál nincs sem tojás, sem tyúk, disznóról és tehénről ne is beszéljünk. 56-ban bezzeg szekerek hozták az élelmet a fővárosi harcosoknak. Rég volt.

Jó hír, hogy a gigantikus Luxemburgban 1921 euró a minimálbér, nálunk meg háromszázvalahány. Szép. Ez itt a kérdés, meg a probléma.

De ma az a dolgunk, hogy a jövőbe tekintsünk. Ezt tette a miniszterelnök és ezt nem tette az ellenzék.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
várúr
2015. március 05. 19:43
Julien Benda, a Franciaországba emigrált zsidó esztéta és filozófus írta a huszas évek közepén: "Napjainkban a bűn szólítja fel az erényt önigazolásra". Találó mondás, holott Benda a magyar(országi) balliberókat nem ismerhette. Elődeik bőven léteztek, de ez a hitvány társaság a jövő zenéje volt. Időkerék, vaskefe, Rajk bazári vásárcsarnoka, csaló pályázattal direktorkodó homár vérlibero a Nemzeti élén, idegenszívű rendezőcskék, filmesek, író- és költő-félék, ordenáré, tudatlan fikaújságírók, karácsonygerelyek, furcsányok, tóbiások, félkész zoltánok, szélbernik, diplomahiányos kunhalmik, zoltaigusztávok, a magyar zsidóság tetvei... Gőzborotvával is nehéz volna megtisztítani tőlük a közéletet.
*ufó*
2015. március 05. 17:18
--Te pedig jóember, ha már rendező vagy, gondolkozzál néhány Móra, Márai, Kosztolányi, Hunyadi Sándor, Szabó Dezső, Németh László és Wass Albert művön.-- Bizony lehet találni gondolatokat, amik a jelenlegi hatalom vezetőinek fertőjét pontosan írják le. Wass Albert: Kard és kasza Az ember szava nem szél, ami jön és elmegy. (...) Amit az ember mond, az úgy is kell legyen. Nem csuda ez, hanem becsület. 1. kötet Ha egyszer azt mondod, hogy ekkor meg ekkor ott leszel valahol, és mégsem vagy ott, akkor csak egy mentséged lehet. Valami szörnyűséges dolog történt és elpusztultál. Mert, ha még élsz, csak egy kicsikét is, akkor is hírt adsz valamiképpen, hogy miért nem lehetsz ott, ahol várnak reád. Mert az emberi élet legdrágább kincse az idő, nem lehet pótolni semmivel. S aki másokat várakoztat, az időt lop el tőlük. Ha csak pénzt lop el másoktól, azt jóváteheti. De az ellopott időt nem lehet pótolni semmivel. 107. oldal, 2. kötet http://www.citatum.hu/konyv/Kard_%E9s_kasza
kuwiq
2015. március 05. 16:40
Ha csak "gondok" lennének! Komoly problémák vannak a szavahihetőséggel a második nagy győzelem óta. Egyre veszélyesebb a hibák miatti kompenzálási kényszer a külpolitikában. Arról nem beszélve, hogy Paks II vel ki leszünk szolgáltatva a németeknek, az oroszoknak, az amerikaiaknak és még a cseheknek is. Ez is egyfajta diverzifikáció, a 100%-os kockázat szétterítése. Nemcsak egy beszállítótól függünk 100%-ban, hanem mindegyiktől külön külön is. Ez már akkora hülyeség, amit nehéz osztályba sorolni. A dicső múltnak meg már annyi. Az, hogy viszonylag normális döntéseket sikerült hozni, csak az elmeháborodottakkal szemben érv, de manapság már abban sem vagyok biztos, hogy a fidesz a jelenlegi állapotában ugyanazokat a válaszokat adná-e, mint amikért megválasztottuk. A retekklub adó színeváltozása és a többi baromság, amelyeket már felsorolni is hosszú, ezt mutatja. Ez a fidesz és kormányzat a közelében nincs sem teljesítményben, sem kiszámíthatóságban az egy évvel ezelőttihez, a második győzelem a fejekbe, és főleg a vezetés fejébe szállt, elhitték magukról, hogy tévedhetetlenek. És azóta egyik marhaságot csinálják a másik után.
hátakkor
2015. március 05. 16:34
Tudnék cifrábbakat is írni. Ami igazán érdekes, hogy az ún. ellenzékiek ennyi év után sem vonják le a következtetést, hanem megpróbálnak inkább civilek, meg függetlenek mögé bújni. Annyira szánalmasok, eddig eljutottak. Hallom a szocik azt tervezik kifarolnak a legolcsóbb alaperőmű mögül - pedig micsoda kifizetőhelyük volt! - és "zöldek" lesznek ezentúl. Meg Gabriella a héten jött jár - mekkora veszprémi ünneplés után-, hogy a nácikokkal sincs meg a minősített egyharmaduk. De majd a szélhámos 2018-ra megint kikombinál valamit biztos. Ha Ildikó néni még megéri. Ritka lassú a felezési idejük, de csinálják csak!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!