Érdemes-e ilyen videóval borfesztivált hirdetni?

2015. május 07. 12:26

Nem sok értelme van az egésznek. Hacsak az nem, hogy egy jót buliztak az alkotók a Mucsival, meg az, hogy én is írok róla itt.

2015. május 07. 12:26
Kántor Endre
Borravaló

„Na, menjünk bele kicsit alaposabban: Mucsit alapvetően szeretem, a karakter, amit már-már kissé fáradtan, de előad (?) jó. Illetve, jó egy Jancsó filmbe. Igaz, itt is röhögtem rajta, de ez alapvetően mindannak a többletnek köszönhető, amit Mucsi közvetetten hozzátesz az egészhez, nem a mondanivalónak.

Ami a mondanivalót illeti, azzal halmozottan gond van. Nem tudni ugyanis, hogy mit akarnak a rétesként nyújtott sztorival, ami valami olyasmi lett, mint amikor valaki túl hosszan, és rosszul mesél el egy faviccet, aminek a csattanóját is sikerül elrontania.

Térjünk vissza a célközönség kérdéséhez: ha nem lenne meg a filmen végigvonuló eléggé direkt szembeállítás a Mucsi-karakter és az öltönyös vigéc között, a végén még konkrétan meg is kérdezik: »Te mire pörögsz rá? A kulináris élvezetekre, vagy a bestiális fesztiválhangulatra?« – szóval jól kettészelték a látogatók körét, döntse el mindenki, akit sikerült megfogni, hogy mucsai, bocsánat, Mucsi-módon be fog baltázni a kétliteres vázából nyakalt alföldi merlot-któl, vagy a mandzsettás ingujjait húzogatva pörgeti a rozéját rubberneckelés közben.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!