Mondjuk ki: az apák le vannak szarva

2015. augusztus 27. 08:36

Már hallom is a hörgést, hogy „nőellenes” posztot írtam. A férfiak nehéz helyzetére való fókuszálás nem jelenti a másik nem ügyeinek semmibevételét.

2015. augusztus 27. 08:36
masterflow
Szocioreflex

A társadalom egyik része – ahogy annak a Bethesda gyerekkórház tökéletes példája – távol tartaná az apákat a gyerektől. Mert nem érti a gyereket, úgysemtudja, nem ismeri, lelkileg alkalmatlan arra, hogy gondozzon egy kisdedet. Bunkó mind, isznak, egyszerűen alkalmatlanok. Ennek megfelelően a verbalitás szintjén, s mint látjuk, immár hivatalosan mindent megtesznek annak érdekében, hogy az apát, mint tényezőt mellék- vagy éppen statisztaszerepre korlátozzák.

A másik része pedig az mondja, mit mondja, üvölti az arcodba: legyél mintaapa! Modern. Dolgozz keményen, keress sokat, nagy lakás, kocsi, nyaralások lehetőleg évente kettő, gyerekeknek jó iskola és tábor, sport, nyelvórák mert az iskolai nyelvoktatás mínusz egy, »lószart mama«, legyél jó férj és szerető, maradj egészséges. Ha nem veszel gyémántos fityegőt a feleségednek/nődnek, bizony lúzer vagy, ahogy azt megtudtuk az egyik akárkitől.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
vigyor
2015. augusztus 27. 11:37
Jó, ez tényleg érthetetlen. Ha az apa szeretne a gyereke ágya mellett ülve tölteni az éjszakát, miért ne tehetné meg? Vagy a nagypapa? Ez így tényleg baromság. Addig stimmt, hogy a létszámot limitálják, de a nemi diszkrimináció nem megengedhető.
sagramor
2015. augusztus 27. 09:04
én azt bírom, mikor a nők panaszkodnak, hogy egyszerre kell anyának, nőnek, dolgozónak stb. lenni, és ez milyen nehéz, és irreális teher. mert ugye egy férfinak nem kellapának, férjnek, családfenntartónak lenni egy személyben.
Forsz
2015. augusztus 27. 08:58
Nem csak az apák, hanem a férfiak úgy mindösszesen. Ezt már a kommunisták jóval ezelőtt kitalálták és alkalmazták is. Soha olyan jogfosztottságról nem lehetett beszélni, soha olyan jogfosztó diszkrimináció nem volt, mint a kommunisták alatt, ahol a férfit szinte minden korábbi (írott-, vagy íratlan) intézményesült jogától megfosztották. Banálisan hangzik, de egyenlő kategóriába volt sorolható a telefon elterjedésének lehetőségétől rettegő kommunista reflexel. Egy társadalom akkor kezelhető a diktatúra által, ha a férfiak, akik végül is mozgatnák a társadalmat, a margóra-, mit a margóra, a sutba vannak vágva. A nőkkel azután már semmi gond. A mai férfi- és apaellenes gyakorlat ami nagyrészt a feminizmus terméke, tulajdonképpen a leginkább felelős a népességszaporulat drasztikus romlásáért. Én azon csodálkozom, hogy van még férfi, aki veszi a bátorságot és megkockáztatja a házasságot, a gyerekvállalást, hiszen tudhatja, hogy óriási egzisztenciális rizikót vállal be. Már régen az a véleményem, hogy a társadalmi jobbítás azon múlhat, ha a férfi nem elnyomásának véget vetünk és a férfi a társadalomban betöltött szerepéhez méltó megbecsülését visszakapja. Hogy ez a nők jogvesztésével járhat? Talán igen, de ezzel szemben áll egy normálisabban működő társadalmi modell.
boszorkánypöröly
2015. augusztus 27. 08:47
Túl lett ez egy kicsit spilázva. Dallamra kb olyan, mint a neofeminista hőbörgés hangjai.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!