Apa csak egy van

2015. október 09. 18:12

A magasabb jövedelmű, vezető pozíciót betöltő harmincas férfiak jelentős része nem kapkodja el a nősülést, előbb az életet szeretné élvezni, majd csak azután az „apaság örömeit”.

2015. október 09. 18:12
Somfai Péter
Népszava

„A magyar férfiak várható élettartama növekedett, jelentették be egy budapesti konferencián, de hozzátették: persze az életesélyek a nálunk békésebb európai országokban még mindig nagyobbak. A férfiakénál jóval kedvezőbbek a nők életkilátásai, ők 40 év munka után nyugdíjba mehetnek, a férfiak meg húzzák tovább az igát – feltéve, ha bírják -, s ha megérik a nyugdíjkorhatárt, örüljenek. Sokáig úgysem élvezhetik, a halálozási adatok szerint átlagosan három-négy esztendővel be kell érniük.

Hamarabb halunk? Nosza, éljünk gyorsabban! A magasabb jövedelmű, vezető pozíciót betöltő harmincas férfiak jelentős része maga is ezt vallja. Nem kapkodja el a nősülést, előbb az életet szeretné élvezni, majd csak azután az »apaság örömeit«. Ilyenkor persze még senki nem számol azzal, hogy a gyereket fel is kell nevelni, és talán jó volna látni az unokákat is. A két végén égetett gyertya majd az ötvenes éveik elején-közepén fogja megbosszulni magát.

Ám harminc évesen ki gondol az idős korra? A nyugdíjra, unokára?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hajduj
2015. október 10. 18:31
Milyen életörömre vágyik a liberál? Potya hús, látszólag gond nélkül, no persze kockázat, hogy másnap leesik a ceruzája. Részegség, mint az állat, óbégatás, buzizás, üres úszómedencébe való fejesugrás? A kérdést se értem. Az élet társsal, harmóniában, értelmes felelősséggel és munkával válik teljessé. Mindezt nem a párt és szakszervezet adja. Vagy csak arról van szó, hogy a lólábát kilógató ködmönös vartyog hülyeséget?
atila68
2015. október 10. 15:47
Ha viszonylag fiatalon nem gondol az ember a nyugdíjra akkor mi volt az online médiában az ajvékolás a HGYBK magánnyugdíjpénztáraival kapcsolatosan?
Box Hill
2015. október 10. 10:28
Az élet élvezetének része, sőt fő része az apaság. Azok, akik ezt nem látják, a munkájukban is rossz döntéseket hoznak, így az ég óvja azokat a cégeket, amelyek alkalmazzák őket. Ausztráliában -ahol a levegőben is vezetéstudomány van - előny a családosság a munkahelyi versenyben.
Peter8811
2015. október 10. 05:31
"Ám harminc évesen ki gondol az idős korra? A nyugdíjra, unokára?” Bokros Lalyos örült spanyol bácsi panamai diplomával is ezt gondolta és megfelezte a nyugdíjat nem gondolta hogy én 15 évesen már készülök a nyugdíjra. Rábaszott mint ahogy te is Somfaszi!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!