Elstartolt az internet.org Indiában

2015. november 25. 08:54

A fapados internet, az infokommunikációs megoldás a szegényeknek hivatalosan is elstartolt.

2015. november 25. 08:54
Catherine Shu
TechCrunch

A sokat szidott és a Facebook állítólagos kolonizációs tevékenységének elleplezésére szolgáló internet.org elindult Indiában. Most majd tényeg kiderül működik-e a humanitárius indokokkal felvértezett megoldás vagy sem a hétköznapokban. Mire és hogyan fogja majd használni India 1 milliárd szegénye.  A Reliance Communications segíti a project elterjesztését, a helyi mobilszolgáltató júniusban 110 millió előfizetővel rendelkezett, ehhez jönnek most majd az internet.org felhasználói, tehát maga a mobilhálózatnak is bírnia kell majd a gyűrődést, ha rákattannak a nyomorultak az online tartalomra. Jelenleg a Free Basic csomagban a Facebook, a Messenger, a Wikipedia, a BBC News, a Bing kereső és a Dictionary.com és természetesen a helyi népszerű portálok érhetők el a felhasználók számára. Mark Zuckerbergék megoldása már működik 30 országban, Afrikában, Ázsiában déli részein és a Dél-Amerikában is, igaz sokkal kisebb felhasználói bázissal. 

A Facebookot sokan vádolják az internet.org projekt kapcsán a netsemlegesség megsértésével és titkos hatalmi törekvésekkel, hiszen a jövő potenciális szélessávú előfizetőit nevelik ki a humanitárius megoldás ígéretével. Részletesebben erről már írtunk az info.mandiner-hun, a cikk itt olvasható.
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!