Brüsszel talán nem tűri tovább a korrupciót - és mi?

2016. október 13. 07:11

Üzentünk Brüsszelnek – ezt a traumát sokáig nem fogjuk kiheverni. Időközben viszont méltatlanul elsikkadt a hír, hogy Brüsszel is üzent nekünk. És amit ők üzentek, azt (szó szerint) nem fogjuk zsebre tenni.

2016. október 13. 07:11

Magyarán ha Brüsszel besokall (márpedig lenne okuk erre, bőséggel), és valóban elzárja a pénzcsapot, akkor nem csak Lázár János lesz szomorú, aki nagyüzemű pénzszipkázásra szólította fel az érdekelteket, de az ország is szörnyen nehéz helyzetbe kerül. Nem csak a bicikliutaktól búcsúzhatunk majd el. Hanem annak a lehetőségétől is, hogy az ország képes lesz talpra állni.

Latolgassuk kicsit az esélyeket akkor. Brüsszel amiatt aggódik, hogy nem biztosak benne, vajon teljesül-e az az uniós jogszabályi követelmény, amely szerint az irányító hatóságoknak befolyástól mentesen, függetlenül kell dönteniük az uniós pályázatokról. Magyarán van-e »kézivezérlés«, nyomás azokon a minisztériumi dolgozókon, akik a kormány által jogszabályokban kiírt pályázatoknak a sorsáról döntenek.

Ne vicceljünk már! Ebben az urambátyám rendszerben, ahol egy vej szórja tele (alig égő) LED-lámpákkal a köztereket, ahol egy gázszerelő-polgármester sertéstelepre vesz fel a pályázati pénzeket, ahol Voldemort nagyúr kenőpénzt fogad el vállalkozóktól (demontoroktól?) a nyertes uniós pályázatokért, ahol Simicska Lajos, ha kiesik a miniszterelnöki kegyből, akkor hirtelen elveszíti a betonnagyhatalmi pozícióját – szóval Magyarországon elhiszi még bárki, hogy a korrupció nem hálózza be az állami szférát? És nem így, ilyen alapon (is) dől el az uniós pályázati pénzek sorsa?

Ha az Európai Bizottság lelkiismeretes munkát végez, akkor bizony lesz mitől rettegnünk. Ha pedig immár be is teljesítik azt, amivel fenyegetnek, és valóban lehívhatatlanná teszik azt a bizonyos 9000 milliárdot, akkor szembenézhetünk egy közepes méretű apokalipszissel is.

Az esetből következő nagy tanulságok levonása helyett inkább jegyezzük meg, mert fontos kimondani: minden ország kormánya annyit tehet meg, amennyit a polgárai eltűrnek tőle.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
OberEnnsinnen
2016. október 13. 16:54
A dolgok megfelelően alakulnak, Magyarország fejlődik, a gazdasági adatok újabb - a HARMADIK - felminősítést indukálnak. Nyilvánvaló, ilyen egy korrupt ország esetében elképzelhetetlen. Csak nehogy a 23-i tüntetéssorozat elsöpörje az Orbán-kormányt. Volt már olyan, hogy pár tucat patkány-magyar kormányt alakíthatott Magyarországon, méghozzá börtönből. Ma is megvan a létszámuk, sőt, a New York Times pedig kiadta Brüsszelnek a parancsot Orbán megleckéztetésére, ami dekódolva a megbuktatását jelenti. Szóval, nagy tüntetéssorozat lesz 23-án, amit a New York-i elv-, bocs.: libertársak fokozott figyelme kísér majd. De: kit hoz az amcsi tank 24-én hajnalban a Parlament elé? Vagy ezt is Brüsszelnek kell megoldania? A Soros-féle amcsik már sok nép ellen harcba léptek. Magyarokkal még - eddig - nem. Lehet, hogy túl kíváncsiak? ?
Megtalálta
2016. október 13. 13:31
"Brüsszel talán nem tűri tovább a korrupciót - és mi?" Ezt a szart is már napok óta rágják. Valami "brüsszeli forrás" a Portfolionak arról számolt be, hogy az EB kifogásokat fogalmaz majd meg ezután a maygar Eu-s pénzek pályázati rendszerével kapcsolatban, majd ezt sikerült olyan módon interpretálni, hogy ÚRISTEN BRÜSSZEL LEHET FELFÜGGESZTI AZ EUS PÉNZEK FOLYÓSÍTÁSÁT MER A KORRUPCIJÓÓÓ MINDENT ELÖNTÖTT! A jelentés azóta még nem érkezett meg, de már minden baller lázadó azt lát bele, amit aktuálisan épp nem szégyenel. Szóval lássuk már azt a jelentést, mert kezdem azt gondolni, hogy én többet a médiával egész egyszerűen nem foglalkozok, mert állandóan hülyeségeket harsognak benne teli hangerővel, a tények ismeretének teljes hiánya újságíró körökben pedig nem hogy nem akadály, hanem egyenesen előny!
august
2016. október 13. 11:17
Az volt az egyik legnagyobb viharokat kiváltó kijelentése Orbánnak, hogy márpedig Brüsszel nem Moszva.. Miért is jut eszébe az embernek ilyen cikk után? A mai kedves ellenzéki reakciókból, és a médiamunkások reakcióiból. Ugyanis ma ugyanolyan rettenettel, és ugyanolyan riogatási szándékkal folyik a propaganda az úniós pénzcsapok elzárásáról, mint régebben a gázfüggésünk teljében a gázcsapok elzárásáról.. A küszöb alatt közlekedő, megfelelési kényszerbetegségben szenvedő teljes önfaladást propagáló gerinctelen politikusok és kiszolgálóik ma ugyanezzel riogatnak a pénzcsapok elzárásáról.. Nehogy szembemenjünk Brüsszel akaratával... Még véletlenül sem jut eszükbe, hogy független nemzetállamként vagyunk egy közösség tagjai, és nem alattvalói a birodalomnak.. Ugyanazok a zsigeri reakciók, ugyanazok részéről..
quiet
2016. október 13. 09:25
" Brüsszel is üzent nekünk. És amit ők üzentek, azt (szó szerint) nem fogjuk zsebre tenni. " Ja, azt üzente szó szerint, hogy : " A magyarországi népszavazás egyértelműen bebizonyította, hogy a magyar nép egyetért az Európai Bizottság menekültpolitikájával. Mostantól szabad az út, a magyarok ellenállása is megszűnt. " Hajolj földig előtte, silány magyar. Ön hölgyem meg ezt üzeni nekünk. És, mivel jól nevelt vagyok, én nem üzenek Önnek semmit. De. Ne féljen !
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!