TOP10 közéleti csúcsesemény 2017-ben

2017. december 21. 14:37

Már ott vagyunk, hogy senki, de senki nem tudja, mi a helyes, a jó, a normális.

2017. december 21. 14:37
Csunderlik Péter-Pető Péter
24.hu

„1. Óvodásokat térdepeltetnek az útátadáson

Minden évnek, évtizednek megvan a maga megrázó fotója. A 2010-es évek egyik ilyen fotója az, amelyen a hároméves szír kisfiút látjuk holtan, kiterítve a tengerparton. Abban a fotóban ott van a szíriai polgárháború minden reménytelensége, a nagyhatalmak impotenciája, a menekültválság kezelhetetlensége.

Az 1970-es évek képe az, amelyiken az összeégett hátú, 9 éves meztelen vietnami kislány menekül felgyújtott falujából, azt kiabálva, hogy »túl meleg, túl meleg«.

Aztán itt van napjaink Magyarországának fotója, amelyen azt látjuk, hogy óvodások térdelnek a hideg aszfalton, miközben a csepregi polgármester átad egy felújított utat. A politikai pedofília kimaxolása nemzeti nagylétünk temetője.

Mert nem az a lényeg, hogy akadt egy elmeháborodott ember, akinek eszébe jutott, hogy az aszfaltozás megünneplésének módja az, ha négy- és ötéves gyerekeket hordunk a helyszínre, majd letérdeltetjük őket, hanem az: senki nem szólt.

Nyilván a politikusól nem várjuk már, hogy az érzelmi intelligenciája, embersége bármikor is jelezzen, mert ma Magyarországon konkrétan már Dagobert bácsi szintre süllyedtek a hatalom birtokosai, csakis a dollárjelek pörögnek a szemük előtt. De az egész tragédiája, hogy már ott vagyunk, hogy senki, de senki nem tudja, mi a helyes, a jó, a normális. Egyszerűen kiégették a szavak jelentését, ellopták a fogalmak tartalmát, nincs már szemernyi tudásunk sem arról, mi a rossz.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
atila68
2017. december 22. 11:47
Kedves Péter-Pető vagy, hogy a faxba hívnak! Nagyon komoly gondok vannak, keress fel egy neurológust!
zakar zoltán béla
2017. december 21. 19:10
A múltkor már megírtam ennek a betegesen eccerű agyúaknak is! A népi szokás nem való buggyant rikkancsoknak!
matykox
2017. december 21. 18:17
Nem tud semmit ez a csunderlik-pető biológiai csoda. 2 véglény egy hímvesszőn.
holder
2017. december 21. 17:36
"....vitt már innen pontot mindenki, máltai síoktató-válogatott és legénybúcsúra ideérkező luxemburgi baráti társaság egyaránt, tényleg már csak arra várunk, hogy vatikáni bíborosok old boys társulata érkezzen ide barátságos talira, mert miután szoros meccsen a 75 éves Bassetti bíboros, perugiai érsek góljával nyernek, legalább ráfoghatnánk az egészet Sorosra" :)))))))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!