Nincs alkalmas emberük, aki az SZFE rektora lehetne

2020. november 12. 13:45

A Vidnyánszky-Rátóti-Novák Emil-féle csoport megbocsáthatatlan módon estek neki a magyar kulturális élet szétverésének. Interjú.

2020. november 12. 13:45
Karsai György
Hírklikk

Ez érezhető Szarka kancellár közvetlen tevékenységében?

 

Ezt nem állítanám biztonsággal, de az tény, hogy ő ebbe az egész helyzetbe mondhatni ártatlanul került bele, az előzményekben nem vett részt, nem a Vidnyánszky-Rátóti-Novák Emil-féle csoport, akik előre megfontolt szándékkal és megbocsáthatatlan módon estek neki a magyar kulturális élet szétverésének, a saját területükön kellő sikerrel.

 

Mindez előrevetít-e egy viszonylag normalizálódó együttműködést az egyetem és a kancellár között?

Én nagyon elégedett lennék, ha mindenki végezné a saját dolgát. Mi tanítunk, a kancellár írja alá, amit kell. Ennyivel már hallatlanul elégedett lennék.

Az elmúlt 71 napban sikerült-e kialakítani bármilyen kommunikációt a kuratóriummal, beszéltek-e egyáltalán egyszer is hivatalosan?

Nem. Én legalábbis biztosan nem. De ennek nagyon egyszerű az oka, mivel a kuratóriumot mi nem tekintjük legitimnek, még ha azt a bohózatot is játsszák el, hogy kinevezik rektorhelyettesnek szegény Novák Emilt és Zalán Jánost. Hát nincs az a törvény, sem fórum, ami őket elismerné hivatalosan ebben a pozícióban. Még az általuk megbuherált SZMSZ-ben is benne maradt, hogy rektorhelyettest csak a szenátus nevezhet ki – szenátusa pedig nincs az egyetemnek. Arra a kérdésre, pedig nincs válasz, hogy miközben az egyetemnek van két rektorhelyettese is, miért nincs rektora több mint egy éve – ami világbotrány.

Ennek Ön szerint mi a gyakorlati értelme vagy haszna a kuratórium számára?

Ennek semmi értelme. Véleményem szerint erre egyszerűen nincs alkalmas emberük, akit odaültethetnének rektornak. Nagyon korlátozott azoknak a száma, hacsak nem akarnak minden törvényt felrúgni – bár ezzel kapcsolatban nincsenek illúzióim –, aki erre alkalmas lehetne. Ha lenne, már augusztusban meg kellett volna nevezniük az alkalmas személyt – hogy ez nem történt meg, azt bizonyítja, hogy nincs megfelelő ember a feladatra.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 153 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Krupp Skya
2020. november 13. 13:28
"A Vidnyánszky-Rátóti-Novák Emil-féle csoport megbocsáthatatlan módon estek neki a magyar kulturális élet szétverésének. Interjú." Vagy csoportok estek neki, vagy csoport esett neki , de te tudod Gyuri bácsi te vagy a mindenhez isértő.
Jack Reynor
2020. november 13. 12:27
Karsai György ne kapjon az államtól egyetlen fillért se. Ha annyira piacképes és okosch, el tudja tartani magát.
Mandolini
2020. november 13. 12:00
A szart nem lehet szétverni, maximum tapicskolni benne, vagy lehúzni a wc.-n Itt az ideje, hogy dolgozzon a szennyvíztelep!!!
u.cserkész
2020. november 13. 11:27
" estek neki a magyar kulturális élet szétverésének. " Nem vagyok egy nyelvész, de neki estek a szétverésnek?? Nem tudni magyarul?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!