Így foglalja törvényekbe Orbán a gyűlöletkeltést

2020. december 14. 13:42

Kijelölte az új ellenségképeket: az elítélteket, a bírákat és ügyvédeket, valamint a romákat.

2020. december 14. 13:42
Sándor Zsuzsa
24.hu

„Egyes politológusok szerint az emberek politikai emlékezete legfeljebb hat hónapig tart. Ezért is kérdezem, vajon az életünket fenekestül felforgató koronavírus-járvány kitörölte-e a memóriánkból mindazt, ami ez év elején, pontosabban 2020. február 16-án történt. Orbán Viktor évértékelő beszédet tartott, amelyben – nem megfeledkezve az »ősellenség« Soros Györgyről – kijelölte az új ellenségképeket: az elítélteket, a bírákat és ügyvédeket, valamint a romákat. Idézem sorrendben:

Külföldről finanszírozott, s persze a Soros-hálózathoz tartozó szervezetek és felbérelt ügyvédeik a jogvédelemmel visszaélve perek tömkelegét indítják, hogy a magyar emberek pénzéből komoly összegeket fizettessenek erőszakos bűnözőknek és persze maguknak is. Nem nézhetjük ezt tovább tétlenül, ezért indítjuk útjára ismét a nemzeti konzultációt.

Igazán sajnálatos módon ez a nemzeti konzultáció elmaradt, a Covid-19 áldozatává vált. Folytatva a következő idézettel:

Nem akarok elmenni szó nélkül a gyöngyöspatai ügy mellett sem. Egy bírói ítélet felkavarta a közvéleményt, amikor szegregációra hivatkozva tetemes összeget ítélt meg a romák egy részének. Egy ígéretes folyamatba vágott bele a villám azzal a bírói ítélettel, amely ismét szembefordította egymással a gyöngyöspataiakat. A pénzért pedig származásra való tekintet nélkül mindenkinek meg kell dolgoznia. Mondanom sem kell, hogy a bírói eljárást kezdeményező szervezetet szintén Soros György pénzeli.

Mindezt azért idéztem az emlékezetünkbe, hogy megmutassam, a miniszterelnök kirekesztő előítéletei, gyűlöletkeltésre alkalmas céljai utóbb miként öltöttek testet a jogalkotásban. Ez a módszer persze nem új, és tartok tőle, a jövőben is alkalmazni fogják.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 99 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Szőke Ciklon
2020. december 15. 11:19
Az a különbség egy konzervatív és egy libsi között, hogy a konzervatív nem az embert, hanem a bűnt üldözi. Ékes bizonyítéka ennek ez a posztkomcsi is, aki társaival együtt mindig Orbánról regél. A rendszerváltáskor elmulasztottuk a talaj teljes fertőtlenítését, a tarack kigyomlálását. A tarackról pedig köztudott, hogy ha a gyökér egy darabaja is bent marad, néhány MOMENTUM alatt az újra sarjad. Sajnos sok gyökér maradt a talajban, gyomlálni kéne, alaposabban!
1000bocs
2020. december 15. 08:21
A miniszterelnök konkrét ügyekről beszélt, amikeben - láss csodá! - nincs ép erkölcsökkel bíró ember aki nem ért egyet vele. Nem véletlen kel általános gyűlöleltkeltésről beszélni, hisz magukat a kjonkrét eseteket egy hülye balos sem tudná védeni. Ez így, pláne fél évvel később, huszadjára felmelegítve - szánalmasan gyenge. Láthatóan minden egyes balos papagájnak a nem létező Soros hálózatban írnia kell Orán diktatúrájáról - minden héten ráadásul. Hát persze hogy a sok copy-paste és fénymásolt érvelés mára halálosan unalmas, és csak azt mutatja mennyire is rest a balos értelmiség szellemileg. Még ahhoz is lusta, hogy öt percet gondolkodjon azon, mit is hazudjon ma amit nem mondott már tegnap?
Krupp Skya
2020. december 15. 07:30
Zsuzsa néni, ti kifejezetten szeretetet keltetettek a körömletépéseitekkel földelvételeitekkel, nyugdíjfelezésetekkel, gumilövedékeitekkel, mondjuk az egymás akasztását nem sorolnám ide mert ez volt az egyetlen pozitív cselekedetek az elmúlt 6000 évben.
k33
2020. december 15. 06:05
Ez tuti hogy cigányt csak festményről látott!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!