A biatorbágyi városvezetés visszaélt a vészhelyzettel

2021. január 17. 07:38

Focipályát épít egy olyan műfüves technológiával, amit az EU éppen készül betiltani.

2021. január 17. 07:38
Szél Bernadett
Facebook

„A rendőrség elutasította a biatorbágyi környezetgyilkos erdei focipálya ügyében természetkárosítás miatt tett feljelentésemet – a jelek szerint a szeptemberben benyújtott hűtlen kezelés miatt tett feljelentésemet még nyomozzák. Nincs vége a történetnek, megyünk tovább a zöld értékek védelmében, és a friss hír alapján most mutatom, hogy milyen mélyre süllyedtek a hatóságok annak érdekében, hogy falazzanak ennek a botrányos projektnek.

A feljelentést azért tettem, mert a biatorbágyi városvezetés – nem mellesleg a vészhelyzeti hatásköreivel visszaélve – secperc alatt, egyszemélyi döntéssel és túlárazottan bevásárolt egy ökológiailag érzékeny telket, amin – minden környezeti hatásvizsgálat és engedély nélkül – focipályát épít egy olyan műfüves technológiával, amit az EU éppen készül betiltani.

A környezetpusztítás ügyében tett feljelentésem egyik része pont arra irányult, hogy a műfű közé szórt granulátum fokozottan környezetkárosító hatású, amire az elutasító határozat annyival reagált, hogy »nem merült fel gyanú a környezetszennyező hatásra vonatkozóan«. Számos elutasítást láttam már, ez még azok között is mélypont: teljesen szakmaiatlan, és mellőz minden okszerű levezetést, beidéz néhány törvényhelyet, majd minden átmenet nélkül kijelenti, hogy ezek alapján a kivitelezés szerinte rendben van.

Annyira nincs rendben, hogy egyrészt panaszt teszek, másrészt állásfoglalást kérek a területileg illetékes zöldhatóságtól: vajon az is rendben van-e számukra, hogy a kivitelező kb. 5 méter mélyen letúrta a hegyoldalt éppen a teleknek azon a részén, amely az Országos Ökológiai Hálózat pufferterületére esik. A rendőrség ezt is figyelmen kívül hagyta, pedig a törvény szerint csak annál az építkezésnél nem kell építési engedély, ahol »a telek természetes terepszintjének 1 méternél nem nagyobb mértékű megváltoztatása« történik. Mutatom a képet – ennek itt jól láthatóan a többszöröse történt, és erre nincs semmilyen engedélye a kivitelezőnek.

Közben az Átlátszón is megjelent egy kiváló áttekintő írás arról a küzdelemről, amit a helyiek folytatnak, és amiből én is kiveszem a részem – egy képviselőnek pontosan ez a dolga. Folytatom a munkát!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 61 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Volo
2021. január 17. 21:55
Zöld Berni? Éretlen vagy, bár ha beérsz akkor meg vörös komcsi vagy.
akiaki
2021. január 17. 21:43
komoly dolgokat bíznak rá, holnap már a bogarak szárnyinak megszámlálásáról fog posztolni
Vakfolt
2021. január 17. 21:08
Valaki világítsa már meg nekem, hogy ez, meg a faszházi miért képzeli, hogy ők ilyen nyomozó-ügyészségi-vádhatóság vagy mi a pöcsöm, a parlamentbe a munkahelyére kéne bejárni és elvégezni a dolgát, amiért fizetik. Mi köze Biatorbágyhoz? Budakeszin kapott ki, listán jutott be. Mi ez a hülye nyüzsgés? Ráadásul egy focipálya miatt? Snassz.
hátakkor
2021. január 17. 15:36
A környezetpusztítás ügyében tett feljelentésem egyik része pont arra irányult, hogy a műfű közé szórt granulátum fokozottan környezetkárosító hatású. Dettinek ott a helye a fokozottan káros hatású Dobrev Klein listán!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!